Hlavní obsah

Slavia vyšla v šestém utkání štěstí naproti

PRAHA

Neuvěřitelné závěry provázejí pražskou bitvu o finále. Dosud je zvládali lépe sparťané, když úspěšně dotahovali, ale v pátek měli režii obratu slávisté. V Edenu přitom mistr ještě v 52. minutě prohrával, nezlomil ho ale ani Fraňkův nevídaný kiks z druhé třetiny.

Článek

"Mám pocit, že puk vzala nějaká turbulence, proto změnil směr a Franěk na to reagoval," říkal střelec gólu Libor Procházka. "Taková branka se fakt jen tak nevidí," přiznal i slávista Jakub Klepiš, který dvěma góly orámoval utkání.

"Měli jsme pocit, že ten puk byl tečovaný, ale Franěk mi v kabině řekl, že se mu kotouč ztratil z dohledu, takže udělal zbytečný pohyb do strany," líčil kouč Vladimír Růžička, jenž v závěru prostřídal sestavu, aby týmu dal nový impuls.

"Pomohla nám hlavně přesilovka v polovině třetí části, Řezníček se celou dobu držel a pak udělal hloupý faul," tvrdil Klepiš. Obránce Sparty vyloučení řádně vytočilo. "Hruška se skácel k zemi velice ochotně. To byl zlomový moment. Snažili jsme se takové zákroky hlídat, ale v zápalu boje to prostě nejde," tvrdil Josef Řezníček.

Slavia lepší v přesilovkách

Také podle Romana Šimíčka byly přesilovky nejdůležitějším prvkem utkání. "Tentokrát v nich bohužel byli lepší slávisté," uznal. V početní výhodě nabil Kadlec Janu Novákovi, který nastartoval veliký obrat. "Máme to s Kácou domluvené. Když je přede mnou místo, snažím se pálit ze všech pozic, čímž plním přání trenéra," vysvětloval obránce.

"Bylo to v tom i trochu štěstí, ale zase jsme mu šli naproti," líčil Růžička, kterého jen trochu zamrazilo, aby jeho svěřenci zase v závěru nepromarnili dvoubrankový náskok, jako ve čtvrtém duelu série. "Naštěstí byl stav 4:2 a ten umíme udržet, zatímco výsledek 3:1 je pro nás zakletý," vtipkoval trenér, o kterého se již dva dny pokouší viróza, takže se před nedělním zápasem chce především vyležet.

Vyčistit hlavu a proměnit mečbol

"Nechtěli jsme ze série dělat takové drama, ale navrch má pokaždé ten, komu přeje víc štěstí a v posledních dvou zápasech to byli slávisté. Máme lepšího gólmana než oni, přesto se moc nadřeme na každou branku, ale je to spíš v naší nemohoucností, protože neproměňujeme šance," litoval kapitán Sparty Šimíček.

Recept na sedmý zápas má jasný: "Vyčistit si hlavu a ten třetí mečbol už proměnit." Řezníček odmítal, že by Sparta byla psychicky dole: "Spíš jsme zdravě naštvaní, každý se ale musí maximálně koncentrovat a kdo udělá méně chyb, ten postoupí."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice