Hlavní obsah

Pardubice hledají trenéra na Slovensku

BRATISLAVA

Hokejové Pardubice shání náhradu za hlavního trenéra Miloše Říhu, kterému nebyla nabídnuta nová smlouva, také na Slovensku. Mezi oslovenými byl i nejúspěšnější trenér ve slovenské historii Ján Filc, který ale nabídku nepřijal. Podle slovenských médií jsou dalšími jmény na seznamu pardubických funkcionářů František Hossa, Július Šupler a Ján Šterbák.

Článek

"Na toto téma jsem nedávno telefonicky hovořil s manažerem Pardubic Zbyňkem Kusým. Nabídky si vážím, ale nepřijal jsem ji z důvodu mého vytížení v podnikání," uvedl pro ČTK Filc, pod jehož vedením vybojovali Slováci zlato a stříbro na mistrovstvích světa.

Filc navíc bude stát jako hlavní trenér na střídačce slovenské reprezentace na letošním Světovém poháru. Naznačil ale, že se jedná pouze o jednorázovou záležitost. Trénovat v klubu jej prý nyní příliš neláká, i když ve vzdálenější budoucnosti by možná kývl některému týmu ze Švýcarska.

Nejlépe se jeví Šupler

Ze seznamu patrně vypadl také Šterbák, který by měl jako trenér pokračovat v Liptovském Mikuláši. Hossa je do skončení světového šampionátu v Praze a Ostravě smluvně vázán se slovenskou reprezentací. Šupler letos trénoval ruský tým Lokomotiv Jaroslavl, se kterým ale vypadl už ve čtvrtfinále proti Ladě Togliatti, a jeho budoucnost je nejasná.

Pardubičtí ale prý jednání s těmito kouči nevedli. Ústy generálního manažera Zbyňka Kusého přiznali pouze kontakt s Filcem. "Jsou to nepravdivé spekulace, které odmítáme. Ptali jsme se skutečně jen trenéra Filce," citovala Kusého internetová stránka klubu.

Po sezóně skončili trenéři i Janecký

Trenérská dvojice Říha a Jiří Seidl v Pardubicích skončila po nepovedeném čtvrtfinále s Plzní. Představenstvo východočeského klubu minulý týden rozhodlo, že oběma nebude nabídnuta nová smlouva.

Stejně dopadl i zkušený útočník Otakar Janecký, jenž ale dostal nabídku, aby v klubu působil u mládeže. V kuloárech se v souvislosti s novým koučem mluví také o trenérovi české reprezentace Slavomíru Lenerovi.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice