Hlavní obsah

Hokejisté Zlína drží bobříka mlčení

ZLÍN

Rozhodnout finálovou sérii extraligového play-off už v pátém zápase chtějí hokejisté Zlína a k tomu jim má pomoci i maximální soustředění a klid. Trenér Ernest Bokroš, jenž možná dovede 'ševce' k historicky prvnímu titulu mistra ligy, proto před čtvrtečním duelem se Slavií svým svěřencům zakázal mluvit i s novináři.

Článek

"Chceme finále co nejdříve ukončit," uvedl Bokroš, jehož tým po dvou výhrách v Sazka Areně vede nad obhájci titulu 3:1 na zápasy. V úterý měli zlínští hráči dobrovolný trénink, po němž trenér překvapil informací, že hokejistům zakázal komunikovat s médii.

"Chci, aby se soustředili na finále a nenechali se zbytečně rozptylovat. Prosím, respektujte to," požádal Bokroš, který s touto iniciativou přišel sám.

Překvapený Venera

Samotní hokejisté příkaz svého nadřízeného dodržovali. I když sami nechápali, proč se trenér takto rozhodl. "Rádi bychom něco řekli, ale opravdu nemůžeme," říkali s omluvným gestem při odchodu z ledu do šatny.

Bokrošovým krokem byli zaskočeni i představitelé klubu. Když se generální manažer Zdeněk Venera o zákazu dozvěděl, okamžitě zamířil ze své kanceláře do kabiny. Po půlhodině se vrátil a znovu tlumočil Bokrošův záměr.

"Trenér i hráči si přejí klid. V noci se vrátili z Prahy, mají regeneraci a nechtějí být rušeni. Ve středu uspořádáme oficiální tiskovou konferenci," slíbil Venera.

Reklama

Související témata: