Hlavní obsah

Rusům odmítli start na SP Fjodorov a Bure

MOSKVA

Také trenér ruské hokejové reprezentace Zinetula Biljaletdinov musí řešit problémy s omluvenkami hráčů na nadcházející Světový pohár. Zamítavé stanovisko mu oznámili v těchto dnech útočníci Sergej Fjodorov a Valerij Bure. Již v červnu se startu vzdal útočník Alexej Žamnov, účast odmítli i brankáři Nikolaj Chabibulin a Jevgenij Nabokov.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Ruská reprezentace se bude muset na Světovém poháru obejít bez dalších dvou hráčů

Článek

Biljaletdinova však nepříjemné zprávy z míry nevyvedly. "Až do konce srpna máme prostor pro změny. Museli jsme oznámit sestavu již v květnu, takže nešlo vyloučit, že dojde ke změnám," uvedl kouč pro ruská média.

Důvody, proč se hráči omlouvají, se liší. Některým vadí poměry ve vedení ruského hokeje, jiní jako například Nabokov mají zdravotní problémy a někteří nemají momentálně uzavřenou smlouvu a nechtějí proto riskovat zranění. To je oficiálně případ Bureho.

Fjodorov prý chtěl hrát

Čtyřiatřicetiletý Fjodorov se podle slov svého agenta Pata Brissona omluvil ze zdravotních důvodů. "Má několik menších zranění. Sice nejsou moc vážná, ale nemohl by hrát na sto procent," řekl Brisson kanadské televizní stanici TSN. Fjodorov je podle něj zklamaný, že nemůže hrát.

Rusko se v zámořské skupině Světového poháru postupně utká s USA, Kanadou a Slovenskem. Ještě předtím sehraje tři přípravné zápasy s Německem, USA a Slovenskem. Prestižní akce bude zahájena 30. srpna soubojem finských a českých hokejistů, finále je na programu 14. září.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice