Hlavní obsah

Pálffy chce sezónu začít ve Skalici, Růžička je proti

BRATISLAVA/STOCKHOLM

Čeští fanoušci si nemohou být jisti, že v počátečních kolech extraligy budou moci obdivovat umění Žigmunda Pálffyho, který minulý měsíc přijal nabídku pražské Slavie. Slovenský hokejista chce totiž novou sezónu zahájit v rodné Skalici a do Prahy plánuje odejít až v listopadu. S tím ovšem zásadně nesouhlasí trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Dočká se Vladimír Růžička Pálffyho na slávistickém tréninku?

Článek

Pálffy chce dodržet slib, který dal skalickým funkcionářům, podle něhož v úvodu extraligy posílí mateřský klub. "Takže od 17. září, kdy se u nás i v Čechách začne hrát extraliga, budu bruslit ve skalickém bílo-zeleném. Podle toho, jak se situace v NHL bude vyvíjet, se rozhodnu o dalším postupu. Kdyby se za mořem stávkovalo dlouhodobě, odešel bych snad někdy v listopadu do zmíněného pražského klubu," řekl Pálffy listu Šport.

Reprezentační kouč Růžička to však považuje za porušení dohodnutých pravidel. "Podepsal smlouvu a ta hovoří jasně. Chceme naopak, aby začal u nás, a pak bychom ho na pár zápasů do Skalice uvolnili. Právě o tom jednám se slovenskými manažery," naznačil ve Stockholmu pro ČTK, že i v průběhu prestižního Světového poháru si musí najít čas na vyřizování klubových záležitostí.

Pálffy se Skalicí počítá

Pálffy společně se spoluhráčem z Los Angeles Kings Jozefem Stümpelem podepsali s vršovickým týmem kontrakty. Ty platí pouze během výluky v NHL. V těchto dnech měl Pálffy, jenž kvůli léčbě ramena odřekl účast na Světovém poháru, absolvovat se Slavií první trénink.

"Ještě mě to vzadu trochu bolí, sval je tvrdý, není dostatečně ohebný. V přípravě na ledě budu pokračovat se skalickými hokejisty a snad těžkosti pomalu ustoupí," dodal Pálffy, jenž se operaci pravého ramene podrobil už v polovině ledna.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice