Hlavní obsah

Zlínští mistři vědí, že nemohou mít nízké cíle

ZLÍN

V nelehké roli úřadujícího mistra vstoupí do nové extraligové sezóny hokejisté Hamé Zlín. Jako obhájci titulu mají pochopitelně znovu vysoké cíle, pro začátek si stanovili jako metu účast v semifinále. Stejně jako další kluby i ve Zlíně počítají s posilami z NHL během výluky zámořské soutěže. Kádr v tom případě doplní odchovanci Čajánek, Hamrlík a Erat.

Článek

"Nemůžeme mít nízké cíle, ale nebylo by rozumné tvrdit, že vezmeme jedině titul. Obhajovat prvenství je snad ještě těžší než ho premiérově a trochu nečekaně získat. V silách mužstva je rozhodně účast v semifinále, pak bude záviset i na štěstí a třeba ten útok na trůn zase zkusíme," přiznává manažer Zdeněk Venera.

Trenér Ernest Bokroš soudí, že nejvyšší domácí hokejová soutěž bude velmi vyrovnaná: "Těžko mluvit o favoritech, když do každého klubu zřejmě přijdou hráči z NHL, což může poměr sil výrazně změnit. Roli obhájců titulu nepovažuji za svazující, pro mne je čest vést vítězný celek."

Z NHL chtěli jen tři hráče

Velmi pravděpodobná výluka zámořské soutěže nahrává i Zlínu. "Podepsali jsme dohodu jen se třemi naši odchovanci Petrem Čajánkem, Romanem Hamrlíkem a Martinem Eratem, což považuji za maximální počet," říká Venera, podle nějž rozpočet zůstává na loňské úrovni 90 miliónů korun.

.:ANKETA:
Jak dopadnou extraligoví mistři v sezóně 2004/05? Hlasujte na konci článku

"Kluci z NHL jsou ohromným přínosem i obohacením pro diváky, ale jejich odchod pak znamená také výrazné oslabení týmu," upozorňuje Venera a Bokroš připomíná, že má nachystané dvě varianty sestavy. "Měli bychom zvládnout i situaci, kdy ze dne na den všechny posily ztratíte, protože NHL začne. Čajánek s Hamrlíkem jsou navíc nyní s reprezentací na Světovém poháru a o jejich zapojení hned od prvního kola se budeme bavit až podle jejich pocitů po návratu."

Bratři Hamrlíkovi konečně spolu?

Spolu v obraně by si konečně mohli zahrát sourozenci Hamrlíkovi, i když nejlepší bek minulé sezóny Martin možná nestihne start extraligy kvůli svalovým potížím. Zlín opustili nejstarší hráči Vlach, Kapusta, M. Hlinka, na Slovensko se vrátil Weissmann, nejcitelnější ztrátou je ale odchod Veselého do Novosibirsku. "Za něj hledáme levé křídlo do prvního útoku, zatím se nám vedle Lešky s Balaštíkem zdá nejlepší Kristek, který přestoupil z Budějovic," uvažuje kouč.

Dalšími posilami jsou obránce Galvas vracející se z hostování v K. Varech a slovenský útočník Kováčik z Trenčína. "Do kádru jsme zařadili i několik talentovaných juniorů v čele s Kudělkou, Pšurným či Balánem," tvrdí Bokroš, který znovu plánuje vytížení gólmanů Murína a Altrichtra podle aktuální formy. "Deklarovanou jedničku do branky nemáme. Oba mají možnost pobít se o šanci, chytat bude ten lepší." Mužstvo Hamé absolvuje celkem 17 přípravných utkání, to poslední v pátek proti Znojmu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice