Hlavní obsah

Třinci pomůže i Brendl, čeká se na Havláta a Bonka

TŘINEC

K týmům, které si dělají zálusk na semifinále extraligy, se řadí i hokejisté Třince. K úspěšnému vykročení za vysokou metou jim budou pomáhat i čerstvé akvizice ze zámořské NHL obránce Michal Rozsíval z Pittsburghu a útočník Caroliny Pavel Brendl. A to vedení Ocelářů schovává v rukávu ještě dvě esa - forvardy Martina Havláta s Radkem Bonkem.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Hokejisté Třince vstoupí do nové sezóny řádně posíleni

Článek

"Oba jsou pořád v jednání. V případě Bonka se dohadujeme na odstupném se Zlínem, u Havláta čekám, až přiletí z Ameriky. Pak si sedneme, ale mám jeho ústní příslib," popsal na tiskové konferenci stav věcí generální manažer Petr Husička. Dodal, že start Rozsívala s Brendlem je vyřízen.

Čtyři zámořské posily stačí

Husička prozradil, že přes kvótu čtyř zámořských posil už klub asi nepůjde. "O nikom dalším v tuto chvíli neuvažujeme," poznamenal. Zajímavé možnosti se přitom otvíraly na nedalekém Slovensku. "Někteří hráči se nám hlásili sami. Třeba Chára, Nagy nebo Višňovský, kteří by to měli blízko domů," řekl nový prezident klubu Ján Móder.

Se zámořskými zkušenostmi se do Třince natrvalo vrací i obránce Marek Chvátal, patřící New Jersey. Po tříletém angažmá v ruské Jaroslavli se do červenobílých barev obleče útočník Jan Peterek a v přestup se proměnilo hostování litvínovského útočníka Zdeňka Skořepy, který loňskou sezonu dohrál v Novokuzněcku.

Kádr je širší než loni

Obranné řady má zpevnit slovenské trio Peter Podhradský (Pardubice), Martin Čakajík (Liberec) a Miroslav Ďurák (České Budějovice). Poslední novou tváří je gólman české dvacítky Ladislav Koutský, který přišel na hostování z Pardubic. "Sešlo z příchodu Marka Schwarze a na postu gólmana jsme potřebovali zvýšit konkurenci. Usilovali jsme tedy o Koutského," řekl trenér Pavel Marek.

"Celkově jsme chtěli tým doplnit o hráče střední generace. Kádr je širší než vloni, a to je dobře. V prvních dvanácti dnech nás čeká šest náročných zápasů, může docházet ke zraněním," vysvětlil Marek, který zatím nechce spekulovat nad aktuální sílou svého výběru. "To se pozná až v soutěži. Extraliga bude účastí hráčů z NHL nesmírně vyrovnaná," tvrdil.

Král by měl být v pohodě

Radost svému trenérovi v létě udělal kapitán Richard Král, který absolvoval celou přípravu bez výpadků a zdravotních problémů. Ty totiž do značné míry limitovaly jeho výkonnost v minulé sezoně. "Trénoval velmi svědomitě a je připraven lépe než v posledních sezonách. Vyhrál nakonec kanadské bodování přípravy," pochvaloval si kouč.

Marek upozornil, že na lepší úrovni by měla fungovat i defenziva. "Obrana bude rozhodovat. Hodně jsme na ní pracovali a myslím, že jsme ji dost zlepšili," dodal.

Jubilejní desátá sezona v extralize slezský klub přijde na 70 milionů korun. "Rádi bychom ji ozdobili třeba medailovým úspěchem. Pro mě je ale jednoznačný cíl postup do druhého kola play off," řekl prezident Móder.

Reklama

Související témata: