Hlavní obsah

Karlovarští hokejisté museli dotahovat

KARLOVY VARY

Karlovarští museli v sedmém kole hokejové extraligy dotahovat náskok soupeře z Plzně, přesto to byli oni, kdo v prodloužení sahal po prémiovém bodu.

Článek

Aktivnější Vary byly za svou snahu odměněny ve 12. minutě, kdy nehlídaný Skuhravý nadvakrát překonal Dubu. Plzeň však zdobila efektivita. Když na Šrekovu přesnou ránu k tyči navázal Důras, sáhli domácí k výměně brankáři. Masalskise, který mohl brankám jen těžko zabránit, vystřídal Šmíd, a už po chvíli se radoval z vyrovnání.

Zdálo se, že Energie opět chybí otěže zápasu do svých rukou, ale nešťastná srážka domácího beka Hlavačky s hlavním rozhodčím nabídla čistou šanci Martinu Strakovi, jenž nezaváhal. Zasloužené prodloužení zajistil Varům v přesilovce Alinč.

Pavel Pazourek, trenér Karlovy Vary: "V zápase jsme měli daleko více ze hry i daleko více šancí, ale neproměňujeme je, protože jsme v koncovce měkcí a máme i trochu smůly. Na druhou stranu zbytečně inkasujeme strašně laciné góly. Dnes například první gól byla žblabuňka od modré a třetí gól jsme dostali poté, co náš hráč byl sražen. Ale každý bod je dobrý."

Miroslav Přerost, trenér Plzeň: "Bylo to derby se vším všudy, domácí hráli jednoduchý hokej s nastřelováním puků do útočné třetiny. Nám se dařilo využívat šance. S bodem můžeme být spokojeni už proto, že jsme potřetí za sebou neprohráli i vzhledem k tomu, že hra se nám nedařila tak, jak jsme si představovali."

Karlovy Vary - Plzeň 3:3 po prodl.
Branky: 12. Skuhravý, 28. Kumstát, 49. Alinč - 15. Šrek, 22. Důras, 36. Martin Straka, hlavní rozhodčí Trombík, vyloučení 5:8, navíc Skuhravý (KV) a Výtisk (P.) 10 min, využití 1:0, 4500 diváků, třetiny 1:1, 1:2, 1:0 - 0:0.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice