Hlavní obsah

Kusý viní ze zranění Hejduka karlovarského manažera

PARDUBICE

Faul Pardavého na Hejduka pokazil v neděli závěr parádní hokejové bitvy Pardubic se Znojmem, po následné bitce padlo dalších pět trestů do konce utkání. Za viníka byl však manažerem Pardubic Zbyňkem Kusým ve zbytečně emotivním projevu označen člověk, který na východě Čech vůbec nebyl - karlovarský manažer Miroslav Vaněk.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Brankář Znojma Tomáš Vokoun (vpravo) zasahuje proti pardubickému Tomáši Rolínkovi.

Článek

"Byli jsme tu svědky několika trapných vystoupení. Všechno je to nechutné divadlo a dozvuk toho, čeho se snažil dosáhnout na jednání valné hromady Asociace profesionálních klubů pan Vaněk," hřímal Kusý. Vaněk v minulém týdnu po utkání Karlových Varů s Pardubicemi (1:3) vyslovil podezření, že extraligoví rozhodčí straní bohatším klubům, za což byl následně potrestán pokutou 50 tisíc korun za znevažování soutěže.

Kusý dal vzápětí Hejdukovy krvavé šrámy v obličeji do souvislosti s Vaňkovými výroky. "Byl to záměr pana Vaňka, jenž zasel mezi kluby atmosféru zasahování do vlivu rozhodčích. Milanovo zranění je přímo prací tohoto manažera, který svoje nedostatky kompenzuje kritikou věcí, které s nimi nesouvisí, a ubližuje tak lednímu hokeji," rozhorlil se Kusý.

Vaněk Kusého nechápe

Zároveň naznačil, že sudí se bojí trestat fauly pardubických protivníků, aby nebyli nařčeni z toho, že straní Východočechům. V nedělním duelu byl přitom poměr vyloučených 6:9 v neprospěch Znojma.

Vaněk byl tentokrát zdrženlivý. "Já už to považoval za uzavřenou věc, nevím, co pana Kusého vedlo k těmto výrokům," uvedl karlovarský generální manažer, jenž nechtěl situaci řešit přes média. "Myslím, že se spolu brzy setkáme a promluvíme si osobně," dodal Vaněk.

Pardavý kajícně přiznal faul

Co se vlastně na pardubickém ledě v inkriminovaný okamžik stalo? Za stavu 2:1 hráli domácí v 52. minutě přesilovku. Hejduk si zpracovával puk, když jej Pardavý zezadu nešetrně přišpendlil na mantinel. "Chtěl jsem dohrávat souboj tělem a myslel jsem si, že soupeř se natočí více stranou. Pak už to nešlo ubrzdit," tvrdil slovenský forvard ve znojemských službách. "Byl to jednoznačný faul, ale neměl jsem v úmyslu Hejduka zranit. Mrzí mě to," říkal po zápase.

Pardubická hvězda, která v posledních čtyřech utkáních vstřelila pět branek, odnesla zákrok šesti stehy na nose a obočí. "Rozpadla se nám kvůli tomu celá jedna lajna a hráči se pak obávali, aby se něco podobného neopakovalo," stěžoval si kouč Vladimír Martinec.

Pral se i Vokoun

Jako mstitel se totiž za útočníkem Orlů přiřítil domácí Bulis a nemilosrdně jej krosčekoval. "To byl mnohem horší zákrok než ten můj. Kdyby se situace uklidnila, tak jsem dostal trest do konce zápasu jen já," byl přesvědčen Pardavý. Jenže do následné bitky pak zasáhli kromě gólmana Pardubic Lašáka všichni hráči na ledě a předčasně pod sprchy putovali Bulis a Mikeska z Pardubic i znojemské trio Pardavý, Kvetan, K. Rachůnek.

Také strážce znojemské svatyně Tomáš Vokoun držel pod krkem jednoho z Východočechů. "Jirka Dopita se ptal, proč se chci rvát, ale já se prát nechtěl. Když jsme hráli v oslabení, tak jsem musel zastoupit pátého hráče," usmíval se reprezentační gólman, kterého celý zápas domácí fanoušci častovali sprostými urážkami. Naštvanost ale při odchodu z kabin nevyprchala z Karla Rachůnka. "Nezlobte se, ale nebudu nic říkat," odmítl rozhovor. "Vaněk má pravdu," utrousil jen na půl úst.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice