Hlavní obsah

Táhli jsme za jeden provaz a vyplatilo se, pochvaloval si Leška

ZLÍN

Hokejový útočník Petr Leška třemi kanadskými body rozhodl o výhře Zlína 3:0 nad Třincem v prvním utkání předkola play off extraligy. Ve vyrovnaném zápase zaznamenal Zlín všechny tři branky až v závěrečné desetiminutovce. První gól vstřelil centr elitního útoku v 50. minutě. O necelých pět minut později přihrál na trefu Petra Holíka a v závěrečné minutě asistoval Petru Čajánkovi, jenž poslal puk do opuštěné třinecké branky.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník hokejistů Zlína Petr Leška

Článek

"Zásluhu na vítězství má celý tým, počínaje gólmanem a konče čtvrtou pětkou. Táhli jsme za jeden provaz, dřeli jsme a vyplatilo se nám to," popsal Leška faktory, který vedly k vítězství Beranů.

Při první gólové situaci zůstal hokejovou chytrostí dobře známý útočník sám před brankářem Peterem Hamerlíkem, kterého prostřelil. "Trochu mě překvapilo, že jsem zůstal sám před brankářem. Někdy se však v hokeji taková chyba stane a nám se podařilo ji potrestat," podotkl.

Po úvodní třetině, ve které byli aktivnější domácí, opanoval prostřední část utkání herně Třinec. "První třetina patřila nám a měli jsme více ze hry i díky přesilovkám. Ve druhé třetině to bylo přesně opačně a měl převahu soupeř. Ve třetí třetině jsme měli my několik gólových šancí, které jsme ale nedali. Nakonec se nám podařilo vítězství urvat a jsme za to rádi," zhodnotil Leška spokojeně celý duel.

Utkání nabídlo atraktivní hokejovou podívanou, ve které hráli prim oba gólmani. Na straně Zlína se zaskvěl Luboš Horčička, který kryl 28 střel a zaznamenal letošní čtvrtou vychytanou nulu, z toho druhé čisté konto právě proti Třinci. V brance hostů exceloval Hamerlík, jenž si připsal 27 zákroků. Také díky mužům v maskách byl stav po dvou třetinách 0:0.

"Za bezgólového stavu po dvou třetinách bylo jasné, že kdo dá gól v poslední třetině, tak se bude soustředit na obranu a bude se snažit výsledek udržet. Luboš Horčička dnes chytal parádně. Jsme za to rádi a budeme mu pomáhat i zítra, aby pustil co nejméně gólů. A nejlépe žádný," přál si šestatřicetiletý hokejista.

Cenné vítězství ovšem nechtěl zlínský útočník nijak přeceňovat. "Je to 1:0 na zápasy. Zítra je nový den a čeká nás nový zápas, který může skončit jakkoliv. Samozřejmě budeme chtít vyhrát. Třinec má ale zkušené mužstvo, které není v takové situaci poprvé. Dnešní vítězství je jen jeden díl z celé skládačky," krotil Leška euforii z vyhraného zápasu.

Cestu na Zimní stadion Luďka Čajky si našlo necelých pět tisíc diváků. "Diváci dnes byli super a překvapilo mě, kolik jich dnes přišlo. Doufám, že jsme je naším výkonem potěšili a zítra jich přijde ještě víc," ocenil Leška parádní diváckou kulisu.

V třineckém mužstvu naopak nebyla nálada příliš veselá a nebylo to jen kvůli porážce. Utkání totiž nedohrál obránce Daniel Seman, který odjel do nemocnice s podezřením na zlomeninu klíční kosti. "Je to pro nás velká ztráta," posteskl si na tiskové konferenci třinecký asistent Pavel Janků.

S ním souhlasil i třinecký brankář Hamerlík. "Hlavně je to špatné z jeho pohledu. Z celé sezony odehrál snad jen pět zápasů, což je neskutečná smůla. Hráč jeho kvalit nám bude dost chybět. Nezbývá nám nic jiného, než bojovat i za něj," burcoval Hamerlík.

A v čem viděl brankář Třince příčinu porážky svého týmu? "Nevytvořili jsme si výraznější šance. Jediný recept, jak překonat brankáře Horčičku je víc se tlačit do branky," nabádal před dalším duelem své spoluhráče.

O tom, že v play off je důležitý výsledek na rozdíl od předvedeného herního projevu třicetiletý brankář nepochyboval. "Je to zkrátka play off. V něm nemůžeme hrát na krásu. Nikdo nám nemůže nic vytknout, dřeli jsme, ale nestačilo to," mrzela porážka třineckého hrdinu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice