Hlavní obsah

Nedvěd se stal králem, teď začínají všichni v Liberci od nuly. I kapitán

Praha

Nebylo lepšího. Ve čtyřiceti letech Petr Nedvěd vyhrál bodování hokejové Tipsport extraligy. Ve 49 zápasech nasbíral 61 bodů. Mezi střelci skončil čtvrtý, v počtu přihrávek nebylo lepšího. V týmovém bodování za ním skončil druhý Lukáš Klimenta, zaostal o 29 bodů. Nedvěd je hvězda týmu, ten, který rozhoduje zápasy. Ale sám by nic nezvládl. On to ví. Teď všichni stojí zase na začátku. V play-off se vše počítá od nuly.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd v masce po operaci

Článek

„Po individuální stránce to je výkon, který zaslouží veliké ocenění. Je to ale práce celého týmu, protože sám Petr by to nikdy nemohl dotáhnout tak daleko. Jsme hrozně rádi, že se to povedlo právě Petrovi, kterému jsem vítězství v kanadském bodování hrozně moc přál. Já doufám, že fazóna mu vydrží i dál," zhodnotil přínos Nedvěda trenér Tygrů Jiří Kalous.

Nedvěd se po dlouhé době v probíhající sezóně podíval i do reprezentace, šanci má i na mistrovství světa. V tomto ročníku extraligy musel podstoupit I operaci, když měl zlomenou čelist. I přesto vyhrál bodování.

Úspěch beru jako dílo celého mužstva, řekl Nedvěd

„Jsem rád, že to vyšlo. Přece jen je v lize spousta špičkových hokejistů a já navíc kvůli zlomenině čelisti neodehrál všechny zápasy a třeba oproti Dudovi jsem byl v tomto směru v nevýhodě. Ale kluci mi hodně pomáhali a patří jim dík. Svůj úspěch beru jako dílo celého mužstva," okomentoval bodový král své vítězství, kde nezapomněl na spoluhráče.

Liberec skončil po základní části čtvrtý. Z 52 utkání 30 vyhrál. „Měli jsme vnitřní cíl se umístit do čtvrtého místa. Priorita pro nás byla přímý postup do play-off a chtěli jsme být do první šestky. Bonusem pro nás je být do čtvrtého místa. Jsme samozřejmě rádi, ale na druhou stranu má zkušenost mě už odnaučila vybírat si soupeře a spekulovat o umístění, ze kterého se jde do play-off. Ve čtvrtfinále jdeme na České Budějovice a bude záležet jen na nás, jak si s nimi poradíme. Teď se začíná od nuly," dodal Kalous na klubovém webu.

Čtvrtfinálová série mezi Libercem a Českými Budějovicemi začíná 8. března pod Ještědem. Vše od začátku. Na startu stojí i Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice