Hlavní obsah

Kladno bude zřejmě postrádat v dalším zápase zraněného Cháberu

Brno

Těžká role připadla v dnešním druhém zápase předkola play-off na čtyřiadvacetiletého kladenského brankáře Lukáše Cikánka, který musel od druhé třetiny duelu v Brně nahradit zraněnou jedničku Jana Cháberu. Ten měl bolestivě naraženou patu po jedné ze střel brněnských hráčů a na bolavou nohu se nemohl postavit. Nad Cháberovým nejbližším pokračováním v sérii play off visí otazník.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Jan Chábera bude zřejmě Kladnu chybět i v dalším zápase.

Článek

"Byl jsem připraven naskočit do zápasu. Připravuji se stále stejně. Mrzí mě ale kuriózní inkasovaný gól hned po vhazování," zhodnotil utkání brankář Cikánek, podle nějž tento okamžik zřejmě rozhodl utkání. "Do té doby jsme hráli vyrovnanou partii a měli i hodně šancí. Po naší vlastní brance a dalším gólu, který jsme inkasovali v oslabení, se Brňané postavili opět na nohy. V závěru nám chybělo jen více štěstí," posteskl si Cikánek.

Naposledy stál Cikánek v brance 13. ledna, kdy Kladno prohrálo s Libercem 2:8. A tehdy jej střídal ve 34. minutě Chábera. A plných šestnáct kol, včetně prvního zápasu play off, už Cikánek zahříval střídačku.

"Dali jsme v závěru extraligy, kdy jsme bojovali o play off, příležitost Cháberovi. Proto to měl dnes Cikánek hodně těžké. Zvládl svou roli ale skvěle. Škoda jen nešťastného gólu, který inkasoval. Ale i takové akce se v hokeji stávají," zhodnotil Cikánkovo dnešní působení trenér Kladna Jiří Kopecký.

"Chábera má nastřelenou patu. V přestávce po první třetině ránu ledoval. Nemohl se ale postavit na nohu, která mu otekla. S největší pravděpodobností chytat v sobotu nebude," dodal Kopecký.

Reklama

Související témata: