Hlavní obsah

Zreznou Oceláři? Mistr je v ohrožení. Extraliga se dočká osmého statečného

Praha

Sedm čeká na jediného, který stále není znám. Dává si na čas. Poslední mužstvo chybí do hokejové čtvrtfinálové osmičky Česká pojišťovna play-off. Zlín v pátém a rozhodujícím utkání v úterý hostí od 17:40 Třinec. Přijede úřadující mistr, který může také jít na nedobrovolnou dovolenou. Nebo také domácí. Na svého soupeře v bojích o titul čeká Sparta a Plzeň. Ve hře je už postupující Brno, které přehrálo Kladno 3:0 na zápasy. Poté jeden z dnešní dvojice. Dva další duely jsou už dány: Pardubice - Vítkovice a Liberec - České Budějovice.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Bedřich Köhler ze Zlína střílí Třinci vítězný gól a série je srovnána na 2:2.

Článek

Co v úterý rozhodne, kdo má výhodu, navrch? Před zápasem může jít o hodně možností - forma útočníků, chyby obránců, přesilovky, kdo vstřelí první gól, jak se vyspí brankář, atmosféra, psychika, fyzička, taktika. Jasno bude ale po konečném hvizdu. Zlín hraje doma, Třinec je zase úřadujícím šampiónem. Podle sázkových kanceláří jsou mírným favoritem Ševci.

Čtyřikrát svedla tato mužstva boj v předkole play-off, každé si drží dvě výhry- Zlín - 3:0 a 2:1 po samostatných nájezdech. Třinec 4:3 po samostatných nájezdech a 6:2. Pokaždé jeden tým vyhrál na ledě soupeře. V základní části se proti sobě tyto týmy postavily čtyřikrát, třikrát skončil zápas jen o gól, což bylo z osmi dosud odehraných klání v této sezóně popáté - 3:2 po nájezdech, 1:0 a 5:1. To jsou výhry Zlína v základní části. Třinci patří 2:1 po nájezdech.

„Máme ostřílenější tým, což je výhoda. Bude to asi drama, snad se šťastným koncem pro naše barvy. Tohle utkání si každý musí nejen užít, ale i odpracovat na tisíc procent. Je to zápas, ve kterém není kam uhnout," hlásí třinecký útočník Jiří Polanský.

Chceme zažít znovu euforii, má v plánu třinecký Polanský

On loni zažil bujaré oslavy, skončit teď by nebyla pro mistra ideální vizitka. Naposledy podobnou kocovinu poznaly mistrovské Karlovy Vary, které si v sezóně 2009/2010 nezahrály ani čtvrtfinále. „Chceme znovu zažít nadšení a euforii," citují klubové stránky Polanského. Stačí vyhrát.

Ale soupeř má jednu historickou statistiku, která může strašit. Zlín ve vyřazovacích bojích zažil pět rozhodujících duelů. A je stoprocentní! Naposledy v semifinále 2005. Teď ale všechny zajímá předkolo play-off v roce 2012.

„Už se toho moc natrénovat nedá. Hrajeme pátý zápas v sedmi dnech, což je nesmírně vysilující po fyzické i psychické stránce. Kluci potřebují dostat především únavu z těla. Uvolnit se a nachystat se na rozhodující duel," ví moc dobře zlínský trenér Rostislav Vlach.

Od 17:40 vypukne boj na ledě. Stejně tak i v hledišti. Na stadión Luďka Čajky se vejde necelých sedm tisíc diváků. Bude plno, udrží fanoušci své emoce? „Věřím, že nás diváci hlasitě povzbudí. Mám jen strach, aby v okamžiku, kdy soupeř vstřelí gól nebo se nám nebude dařit herně, nezačali pískat. Právě v tomto okamžiku potřebujeme povzbudit," vzkázal Vlach.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice