Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 5:2Pardubičtí zlomili Vítkovice rychlým obratem. Liberec spasil hattrickem mladík Bulíř

Praha

Pro elitní osmičku českých klubů konečně začalo Česká pojišťovna play-off. A přestože se v obou čtvrtečních zápasech ujali vedení hosté, nakonec se z vítězství v prvním utkání čtvrtfinálové série radovaly domácí týmy Pardubic a Liberce. Pardubice zlomily zápas rychlým obratem ve druhé třetině a nakonec slavily výhru nad Vítkovicemi 5:2. To duel Liberce s Českými Budějovicemi měl dramatičtější průběh, k výře 4:3 pomohl domácím především dvacetiletý Michal Bulíř, který se blýskl hattrickem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Liberce se radují z gólu do sítě Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

V Pardubicích začal zápas hodně neurovnaně. Na obou stranách se hojně vylučovalo a oba týmy začaly spíše defenzivně.  Nervózní domácí zaskočil v úvodu duelu dělovkou vítkovický Kudělka, na jehož gól Pardubičtí dlouho neměli odpověď.

Jenže ve druhé třetině domácí nasázeli tři góly během pěti minut, z toho jeden v oslabení, a vytvořili si rozhodující náskok, který hned v úvodu třetí části navýšil Lukáš Radil. Svojí trefou vyhnal gólmana Málka na střídačku. A o osudu zápasu už bylo rozhodnuto.

I reprezentant Kovář musel z brány

I v Liberci se jako první ujali vedení hosté z Českých Budějovic. Jenže i díky první trefě v play-off nejproduktivnějšího hráče základní části Petra Nedvěda Liberečtí rychle otočili na 2:1. Při této přesilovkové trefě asistoval mladík Michal Bulíř, který předtím vyrovnával na 1:1.

Dvacetiletý forvard následně v prostřední části završil hattrick, vyhnal reprezentačního gólmana Kováře z brány a domácí už vedli 4:1.Zdálo se, že je rozhodnuto, ale Jihočeši se dvěma rychlými góly v závěrečné části vrátili do hry. Na víc než těsnou porážku 3:4 ale nedosáhli.

Čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off: první zápasy
Pardubice - Vítkovice 5:2on-line
Branky: 32., 49. Markovič, 34. Borer, 37. Zohorna, 42. Radil - 6. Kudělka, 48. Káňa
Liberec - České Budějovice 4:3on-line
Branky: 6., 23., 32. Bulíř, 9. Nedvěd - 3. Mikuš, 42. Kotalík, 45. Němeček

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice