Hlavní obsah

Kometa opařila Spartu a ujala se vedení v sérii, Plzeň vydřela výhru nad Zlínem

Praha

Hokejisté Komety Brno zvítězili v úvodním čtvrtfinálovém utkání ČP play-off Tipsport extraligy na půdě vítěze základní části Sparty Praha 4:3. Rozhodující branku vstřelil v 59. minutě Jakub Svoboda. Blízko ke stejnému úspěchu měl i zlínský celek. „Ševci“ však nakonec padli na plzeňském ledě 2:3. I v tomto utkání se rozhodovalo až v úplném závěru třetí třetiny. Vedení v sérii zajistil Indiánům v 60. minutě Duda. Série pokračují druhými duely v neděli.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brněnský Hruška může jásat, Kometa šokovala Spartu...

Článek
Fotogalerie

Překvapivý start měl zápas mezi vítězem základní části Spartou a hostující Kometou. Kováčikovu střelu totiž šikovně tečoval Čermák a hosté šli už ve 3. minutě do vedení. Pražané otočili vývoj zápasu na začátku druhé třetiny. Nejdříve vyrovnal Bližňák a do vedení poslal sparťany Ivan Rachůnek po výborné asistenci Broše.

Podobný kousek se ale podařil i hokejistům Komety. Vašíčkovu střelu nejdříve tečoval Divíšek, který tak překonal Pöpperleho podruhé a ve 39. minutě poslal Moravany znovu do vedení Erat, který poslal puk na sparťanského gólmana, jenž si kotouč nešťastně srazil za záda.

Sparťanům pomohlo k dalšímu vyrovnání i štěstí. Přihrávka za bránu se odrazila o boční konstrukci a puk se octnul před hostujícím gólmanem, za jehož záda ho pohodlně uklidil Krstev. Rozhodnutí přišlo dvě minuty před koncem zápasu. Pöpperle vyrazil puk po střele Divíška k volnému Jakubu Svobodovi, který vystřelil pro Kometu úvodní vítězství v sérii.

Kratěna s Dudou zařídili Plzni první bod

Plzeň přivítala Zlín v úvodním duelu série v roli jasného favorita. Indiáni zakončili základní část na druhé příčce, Moravané si museli klestit cestu do čtvrtfinále přes mistrovský Třinec, který navíc porazili až v pátém rozhodujícím zápase. Domácí se dostali do vedení v 16. minutě  v přesilové hře, když „ševci" pykali za příliš mnoho hráčů na ledě. Kratěna vyjel zpoza Sedláčkovy branky a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hostům se podařilo vyrovnat ve druhé třetině, když se v ideální střelecké pozici zjevil Důras, který se nemýlil a poprvé v sérii překonal Svobodu. Plzeň se dokázala dostat do vedení i podruhé. A znovu se střelecky prosadil Kratěna, který dojel vyraženou střelu od Sedláčka a do prázdné brány skóroval. Hostům ale odpověď netrvala dlouho. Už v následující minutě totiž Leška našel Holíka, který mířil přesně do horního rohu brány.

O vítězství Plzně rozhodl až v poslední minutě Duda. Puk pro hrdinu zápasu Kratěnu vybojoval díky napadání Straka. Střelec dvou předchozích plzeňským gólů přihrál rebelovi Dudovi, který se nemýlil a získal pro Plzeň první bod v sérii.

Čtvrtfinále ČP play-off Tipsport extraliga. 1. zápasy:
Sparta Praha - Kometa Brno 3:4on-line
Branky: 22. Bližňák, 24. I. Rachůnek, 43. Krstev - 3. Čermák, 37. Divíšek., 39. Erat, 59. Jakub Svoboda. Stav série 0:1.
Plzeň - Zlín 3:2on-line
Branky: 16. Kratěna, 51. Kratěna, 60. Duda - 31. Důras, 52. Holík. Stav série 1:0.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice