Hlavní obsah

Fantastická atmosféra, chválil si Rachůnek, ale čárku si připsalo Brno

Praha

Play-off kráčejí zatím neohroženě. Hokejisté Komety Brno zvládli Kladno, postoupili do čtvrtfinále, tam si na úvod poradili i se Spartou. Vítěz základní části padl 3:4 gólem 77 sekund před možným prodloužením a překvapení na úvod série je na světě. Sparťané po třinácti dnech bez zápasu nevkročili ideálně do bojů o titul. Reparát mohou složit v neděli, kdy se hraje druhé utkání v Praze.

Foto: Milan Malíček, Právo

Střelec gólu Jakub Svoboda z Komety Brno se raduje.

Článek

„Atmosféra byla fantastická, nádherná," pochvaloval si téměř jedenáctitisícový kotel při zápase sparťan Ivan Rachůnek, ale to byla z jeho strany jediná radost. V domácí šatně se výhra neslavila.

„Počítali jsme s takovým průběhem, parádně jsme se dvakrát vrátili do zápasu, je to skvělý pocit tady vyhrát, ale je to stále jen jedna čárka, v neděli se hraje znovu. Ještě to bude dlouhý," prožíval opačný stav útočník Komety Tomáš Divíšek.

Sparta předváděla lepší hokej, měla více šancí. Ale rozhodují góly. „Neproměnili jsme šance. Doufejme, že v dalším zápase budeme mít více štěstí," věří Rachůnek. „Sparta hrála na oko lepší hokej, má výborný mančaft, ale my jsme do toho šli, šli jsme tomu naproti, měli jsme i štěstí," přiznal Divíšek.

Sparta favorit, vítěz základní části, Brno se muselo probít přes předkolo. Sparťané museli čekat dva týdny na zápas. Ten přišel a nedopadl pro ně dobře. „Je to nepříjemný, moc tomu nevěřím, je to pro ně nespravedlivý, zasloužili by si nějakou výhodu, ale takový je systém, na to nekoukáme," vyjádřil se Divíšek k dlouhé pauze soupeře.

Přesto jsou hráči vedení trenérem Josefem Jandačem větším adeptem na postup. „Pouze papírově, v play-off neexistuje favorit, na tom je krásné i kruté, že může vyhrát každý," myslí si Rachůnek, který nechtěl hned po utkání rozebírat důvody porážky. „To si řekneme zítra, co bylo špatně."

Kometa má bod, přitom už většina hráčů i fanoušků myslela s koncem souboje na prodloužení. „Ani jsem nevěděl, kolik je do konce, trochu jsem tahal nohy, byl jsem trochu zavařený. Pan Jandač říkal, že předkolem máme cíl splněný, ale já si myslím, že to není pravda, mančaft má na víc," dodal Divíšek.

V neděli se ukáže, boj o semifinále a díl druhý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice