Hlavní obsah

Kdybychom prohráli, asi bych šel příště na led, tvrdil Šlégr po obratu Litvínova

Litvínov

Hokejisté Litvínova se nechtějí smířit s tím, že by snad museli hájit extraligovou příslušnost až v baráži o udržení. Že touží tomuto nebezpečí uniknout co nejdříve, naznačili ve vypjatém zápase s Mladou Boleslaví. Po vítězství 5:4 utekli svému pronásledovateli v tabulce na rozdíl šesti bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Šlégr na litvínovské střídačce.

Článek

„Ten kámen, který nám spadl ze srdce, byl slyšet hodně daleko," glosoval velký obrat Jiří Šlégr, člen představenstva klubu a na střídačce působící jako šéf realizačního týmu.

„Po takovém zápase si vždycky oddechnete. Šlo o hodně," tvrdil Šlégr. „Smolně jsme prohráli v Boleslavi a víme, co takový nezdar s týmem udělá. Takže se dovedeme vžít do pocitů soupeře, jenž sahal po bodech a neměl žádný," hodnotil někdejší bek.

Nedávno avizoval, že zvažuje návrat na led v roli hráče. „Jestliže bychom s tou Boleslaví v pátek prohráli, možná bych v neděli nastoupil. Ale určitě se tak nestane. Zatím to není zapotřebí. Bylo by úžasné, kdybychom ve Varech uspěli. Také jim máme co vracet. Ale ani tamní klub není zachráněn, takže znovu půjde o každý bod," mínil Šlégr.

Asistent trenéra Viktor Lukeš šestibodový náskok nepřeceňuje. „Pořád musíme vědět, že je před námi ještě sedm zápasů. A na finiš spoléhají všechna mužstva. Brankář Franěk je stále zraněný a Nechvátal měl zdravotní potíže, proto jsme vzali do kádru dalšího juniorského gólmana Horáka," sdělil asistent.

Litvínovští počítali s tím, že využijí na střídavý start ústeckého hokejistu Skleničku. Ale na soupisce proti Boleslavi se neobjevil. „Ve středu jsme byli s hlavním trenérem Jeřábkem na zápase Ústí s Jihlavou a domluvili jsme se s ústeckými manažery Kyselou a Šindelem, že nám uvolní Skleničku. Z tohoto příslibu ale sešlo, protože ho nepustili ústečtí trenéři Rosol se Skrbkem. Místo Skleničky nikoho dalšího nesháníme," dodal Lukeš.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Karlovy Vary 12 42 : 39 86
2 Slavia 12 30 : 27 85
3 Litvínov 12 32 : 35 84
4 Mladá Boleslav 12 34 : 37 75

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice