Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 5:4Pardubice byly pár sekund od vyřazení. Nakonec v prodloužení trefily semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Sedlák 0 : 1
7. Bartek 1 : 1
16. Burger 1 : 2
24. Sičák 2 : 2
27. Szturc 2 : 3
52. Somík 3 : 3
54. Burger 3 : 4
60. Bartek 4 : 4
61. Rákos 5 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice

Strhující sérii rozhodlo až prodloužení sedmého zápasu. Z postupu do semifinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy se radují hokejisté Pardubic, kteří v napínavé sedmé bitvě porazili loňského finalistu z Vítkovic 5:4 v prodloužení, přestože v zápase ani jednou nevedli. Jen dotahovali, prodloužení si vynutili až v power-play a pak po 55 sekundách vstřelil postupový gól Daniel Rákos. Na jméno soupeře pro semifinále, kam se dostali potřetí za sebou, si musejí Východočeši počkat do středy.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Euforie pardubických hráčů po postupu do semifinále.

Článek
Fotogalerie

Rozhodující čtvrtfinálová bitva začala hodně zostra. Pardubičtí se v zápase museli obejít bez své hvězdy Petra Koukala, který sledoval utkání jen v civilu. Domácí gólman Martin Růžička, jenž se po hrubce Dušana Salfického v minulém zápase vrátil do brány, lovil puk ze své sítě už ve druhé minutě, když se po pasu Burgra od mantinelu trefil od modré čáry Adam Sedlák.

Už po pěti minutách ale Pardubičtí využili početní převahu, v níž Martin Bartek srovnal. Domácí sice častěji ohrožovali bránu, ale do kabin šly nakonec s vedením Vítkovice. Rákos totiž nedovoleně poslal k zemi Ujčíka a v následné přesilovce se pohotovou trefou prosadil Jiří Burger.

I po dvou třetinách Vítkovice vedly

Ve druhé části trochu ubylo střetů, ale i tak měla hra dál velký náboj. Pardubický stadión se dostal znovu do varu po dalším přesilovkovém gólu domácích. S trochou štěstí skončilo Sičákovo nahození od modré v brance hostů. A bylo znovu srovnáno.

Záhy měli Pardubičtí další možnost přesilové hry, jenže Vítkovičtí se tentokrát ubránili a navíc krátce po návratu vyloučeného Klimka vrátil hostům vedení Roman Szturc, který zaskočil nejistého Růžičku, jenž také několikrát zaváhal při rozehrávce a svým obráncům pořádně zavařil.

Ve třetí třetině se čekal mohutný nástup Pardubic, ale hosté domácí útočníky moc k ohrožení Málkovy brány nepouštěli. Šance se Východočechům naskytla osm minut před koncem, kdy měli opět výhodu přesilové hry a potřetí v zápase ji využili. Před brankou se po nahození nejlépe zorientoval Radovan Somík a pohotovou ranou opět srovnal.

Gól v power-play a rychlý konec prodloužení

Jenže gólové oslavy sotva utichly a domácí už znovu prohrávali. Z ojedinělého protiútoku se šikovnou dorážkou podruhé v zápase prosadil Jiří Burger a znovu Vítkovice přiblížil k semifinále. A pardubickým nadějím záhy zasadil další ránu Jan Kolář I, který se nechal zbytečně vyloučit za útočný faul.

Hříšník ale své pochybení napravil, když se zapojil do mely před vítkovickou bránou při závěrečné power-play, z níž jedenatřicet sekund před koncem normální hrací doby Pardubičtí po dorážce Martina Bartka počtvrté srovnali a vynutili si prodloužení. Vítkovičtí si mohli hodně drbat hlavy, protože při power-play měli šanci trefit prázdnou bránu a pojistit výhru.

Nestalo se a hned záhy toho pořádně litovali. Do té doby hrdina zápasu, Jiří Burger, na úvod prodloužení chyboval a po 55 sekundách napřáhl  od modré čáry Daniel Rákos, který svojí ranou poslal vítkovické hokejisty na dovolenou.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 5:4 v prodl. (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Bartek (Starý, Kolář II), 24. Sičák (Bartek), 52. Somík (Borer, Sičák), 60. Bartek (Cetkovský, Starý), 61. Rákos - 2. Sedlák (Šedivý), 16. Burger (Sloboda, Kudělka), 27. Szturc, 54. Burger (Ondrušek). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. Diváci: 9727. Konečný stav série: 4:3.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, Havíř - Kolář I, Kousal, Starý - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos - Bartek, Elkins, Somík - Semorád, Markovič, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.
Vítkovice: Málek - Sloboda, Sedlák, Voráček, Kudělka, Punčochář, Koma, Ondrušek - J. Sýkora, Húževka, T. Káňa - Ujčík, Štefanka, Szturc - Pohl, Burger, Klimek - Šedivý, Strapáč, J. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice