Hlavní obsah

Plzeň je v semifinále a Indián Straka si oddechl. Nemáme se za co stydět, řekl zlínský Leška

Praha

Tradice této série zůstala neporušena a hokejisté Plzně vyhráli, doma porazili Zlín 4:2. Sedmá bitva a opět radost mužstva, které mělo za svými zády většinu fanoušků. Indiáni po výhře ve čtvrtfinálové sérii 4:3 na zápasy postoupili do semifinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy. V pondělí začnou sérii s Brnem. V sobotu vypukne boj o finále mezi Pardubicemi a Libercem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský brankář Adam Svoboda jásá nad postupem do semifinále.

Článek
Fotogalerie

Vyprodáno. Poprvé v sezóně by plzeňský stadión zaplněn do posledního místa. Nakonec se fanoušci radovali, Plzeň vyhrála 4:2. Nicholas Johnson trefil rozdílový gól 124 sekund před koncem třetí třetiny. Ohromná radost domácích, zmar hostů, kteří ještě předtím sami vstřelili gól, ale ten nebyl uznán - branka Adama Svobody nebyla v předepsané poloze. Ševci zkusili hru vabank, ale do prázdné branky vše pečetil Radek Duda. Poslední čtvrtfinále této extraligové sezóny bylo rozhodnuto. Zlín končí, dále jdou Indiáni.

„Protrápená série s dobrým koncem," řekl také po výhře spokojený trenér Marian Jelínek. A jeho protějšek Rostislav Vlach? „V první řadě bych chtěl domácímu týmu pogratulovat k postupu. K celé sérii bych chtěl říct, že to, co ji rozhodlo, jsme všichni viděli v televizi. Blíže to ale komentovat nemůžu, protože bych dostal pokutu," citoval zlínského kouče hokej.cz. Vlach měl na mysli výkony rozhodčích, které už při této sérii kritizoval.

Čtyřikrát o jeden gól, dvakrát o dva a jednou o čtyři. Tak vyrovnané bylo toto čtvrtfinále. „Až do dnešního zápasu byl náš výkon kostrbatý, Zlín byl hokejovější, to si musíme přiznat. My jsme až od dnešní druhé třetiny předvedli hokej hodný play-off," okomentoval sérii na plzeňských stránkách obránce Jiří Hanzlík.

Obrovská úleva kapitána Straky

„Cítím obrovskou úlevu. Zlín byl fantastický tým, podával vynikající výkony. Sedmý zápas byl neskutečný. Když jsem viděl, s jakým hrají nasazením, tak jsem si říkal, že my na ledě taky musíme nechat úplně všechno. A opravdu se nám to povedlo. Pokud bychom nepostoupili, bral bych to jako osobní prohru," oddechl si kapitán Martin Straka.

Zlín vyhrál v předkole nad Třincem, porazil mistra v pěti zápasech. Maximální počet zápasů si zahrál i o kolo dále, ale tam už rozhodující duel prohrál. A pokaždé vyzněl poslední zápas skórem 4:2. Ve středu ale Ševci vstřelili jen dva góly, přitom dvakrát vedli.

V Plzni byl Zlín pod velkým tlakem, brankář Luboš Horčička musel likvidovat více než padesát střel. „Bylo jen otázkou času, kdy nás zlomí. Vyhráli zaslouženě," uznal pro Deník Horčička. „Je to zklamání. Nemáme se za co stydět," řekl zkušený útočník Petr Leška. „Zasloužili jsme si, abychom se radovali my. Mužstvo hrálo výborně," pochválil spoluhráče kapitán Petr Čajánek.

Přesto ale přišel konec. V sobotu začne boj o finále. Ve čtvrtfinále neuspěly České Budějovice, Sparta, Vítkovice a Zlín.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice