Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 1:2Mladá Boleslav dobyla Karlovy Vary a odlepila se ode dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Balaštík 0 : 1
45. Bahenský 0 : 2
58. Gřegořek 1 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Mladé Boleslavi dokázali v 7. kole skupiny o udržení v extralize zvítězit na ledě Karlových Varů 2:1 a díky porážce Litvínova na Slavii se posunuli z poslední příčky o skóre před Severočechy. Bruslařský klub vedl v průběhu zápasu 2:0, vítězný gól dal ve 45. minutě Zdeněk Bahenský.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Zleva brankář Jaroslav Hübl a Petr Chaloupka z Boleslavi a Tomáš Sýkora z Karlových Varů v utkání play-out.

Článek

Úvodní třetina se nesla ve znamení opatrné a rozhárané hry z obou stran. Nic na tom nezměnila ani příležitost Kumstáta v prvních vteřinách utkání a mladoboleslavského Pabišky v 10. minutě, který z bezprostřední blízkosti těsně minul levou tyč Mensatorovy branky.

Podobný obraz hry byl k vidění i ve druhé třetině. Domácí nevyužili čtyři po sobě jdoucí přesilové hry, ve kterých si navíc prakticky nevytvořili kloudnou šanci. V polovině zápasu si naopak tlak před domácím gólmanem vybojovala první formace Středočechů, ale ani tentokrát puk za Mensatorem ještě neskončil.

Bezbrankový stav trval až do 38. minuty. K vedení Mladoboleslavským pomohla druhá přesilová hra při vyloučení Skladaného, když Tomasovu tvrdou střelu dokázal ještě Mensator akrobaticky vyrazit, ale na následnou dorážku Balaštíka byl již krátký.

I v poslední třetině mělo mírně návrh hostující mužstvo. Ve 45. minutě Nouzou z úhlu nahozený puk propadl Mensatorovi mezi betony a pro dojíždějícího Bahenského již nebylo problémem navýšit vedení svého týmu.

Energetici si vytvořili tlak až v posledních pěti minutách. Výsledkem této snahy bylo Gřegořkovo snížení v 58. minutě. To však ze strany karlovarských hráčů bylo vše. Ke kýženému vyrovnání nepomohla v závěru domácím ani minutová hra bez brankáře.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 7. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. Gřegořek (Zaťovič, Kumstát) - 38. Balaštík (Tomas, D. Výborný), 45. Bahenský (Nouza). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 2853.
Karlovy Vary: Mensator - Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, Gulaši, Gründling, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Mikeska, Kotrla, Skuhravý - Dej, T. Sýkora, Skladaný - Kuběna, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Hay, Čutta, Mozík, Chaloupka - Pabiška, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Stieler, Bahenský, Loskot. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice