Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 1:3Litvínov uspěl v zápase hlavních barážových aspirantů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Lukeš 0 : 1
31. Černošek 0 : 2
34. Rýgl 1 : 2
60. Trávníček 1 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Litvínova vyhráli v zápase dvou hlavních aspirantů na účast v extraligové baráži na ledě Mladé Boleslavi 3:1 a dostali se na předposlední místo tabulky skupiny o udržení. Severočeši mají po dnešním úspěchu náskok tří bodů na Mladou Boleslav, do konce nadstavbové části zbývají čtyři utkání.

Článek

Důležitost utkání byla patrná hned od začátku, více než tři tisíce diváků nesledovalo pohledný hokej, ale emoce na ledě. Hned ve třetí minutě utkání se do sebe pěstmi pustili domácí Čutta s hostujícím Šlégrem. V tomto souboji zvítězil domácí borec, ale z otevření skóre se v první třetině radovali hosté.

Jejich brance předcházela přesilová hra domácího týmu. Boleslav se ovšem touto přesilovkou spíše protrápila a naopak Jareš naskakující z trestné lavice poslal do úniku útočníka Lukeše, jemuž pokus o blafák vyšel výtečně. Litvínovští byli i po vstřelené brance aktivnější a svou mírnou mírnou převahu si přenesli i do druhé třetině, kdy ji dokázali i gólově zúročit.

Brance Černoška ale předcházela další boxerská vložka, které se tentokrát účastnilo více hráčů na obou stranách. Opět v ní ale nechyběl hostující obránce Šlégr hrající druhý zápas po dvouleté přestávce. Střela litvínovského obránce ve 31. minutě, zřejmě tečovaná, prošla klubkem hráčů před gólmanem Hüblem a skončila u levé tyče překvapeného domácího gólmana.

Domácí se ale po inkasované brance nesložili a brzy dokázali vstřelit kontaktní gól. Ke snížení jim pomohla přesilová hra, při které obléhali hostující branku, ve které dlouho odolával Franěk, ale na tvrdou Rýglovu střelu z mezikruží zareagovat nedokázal.

V poslední třetině oba soupeři hráli na maximum. Domácí se tlačili dopředu, ale vázla jim kombinace a soupeř bránil své vedení na hranici sebeobětování. Hosté navíc vyráželi i do rychlých protiútoků, několikrát tak Středočechy zachránil pozorný brankář Hübl. Nakonec se ale z vítězství radovali hosté. Trenéři Boleslavi se 73 sekund před koncem rozhodli odvolat brankáře, ale do vyložené šance se nedostala.

Naopak se na litvínovské modré dostal ke kotouči hostující útočník Trávníček, který byl při pokusu o únik a střelu faulován a hlavní rozhodčí přiznal Severočechům technický gól, který definitivně pohřbil domácí naděje na bodový zisk.

Mladá Boleslav - Verva Litvínov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Rýgl (Vrbata) - 9. F. Lukeš (Jareš), 31. Černošek (Černý), 60. Trávníček technický gól. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bláha, Jindra. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 3240.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Chaloupka, Hay, Čutta, Mozík - Tomas, D. Výborný, Pabiška - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Loskot, Bahenský, Stieler. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Litvínov: Franěk - Kousalík, Kubát, Jareš, Stříteský, Černošek, Brejčák, Gula, Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Majdan, Frolík, Ručinský - Černý, Hujsa, Trávníček - Kafan, Laš, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice