Hlavní obsah

Stavjaňa se vrací do Vsetína jako trenér

VSETÍN

Rošádu na střídačce hokejistů Vsetína provedlo vedení klubu. Poslední kapkou byla prohra s Třincem, mužstvo převezme Antonín Stavjaňa. Tomu bude u kormidla pomáhat dosavadní hlavní kouč Jan Neliba. Asistenti Zdislav Tabara s Jiřím Režnarem končí.

Foto: Archiv

Antonín Stavjaňa

Článek

"S Antonínem Stavjaňou jsme se dohodli na spolupráci do konce letošní sezóny," oznámil na internetové stránce Vsetína šéf klubu Oldřich Štefl s tím, že první trénink povede nová dvojice již zítra.

Vedení klubu se podle Štefla rozhodlo řešit neuspokojivou situaci odvoláním všech tří koučů. Stavjaňa měl pro volbu svého asistenta volnou ruku a sáhl právě po Nelibovi. Co bude dál s Režnarem a Tabarou zatím není jasné. "Vyhnu se spekulacím, zda v klubu některý z nich zůstane a v jakých funkcích," prohlásil Štefl.

Tabara byl přitom ve Vsetíně živým inventářem. Na lavičce klubu byl po celou dobu extraligového působení Vsetína, ať již jako hlavní trenér či asistent. Pod jeho vedením působil kdysi ve Vsetíně v mistrovském celku právě Stavjaňa.

Bývalý vynikající obránce a dvojnásobný mistr světa z let 1985 a 1996 ve Vsetíně hrával v letech 1995-1998, kdy se podílel na zisku čtyř mistrovských titulů.

V předminulé sezóně vedl hokejisty nedalekého Zlína a naposledy působil jako asistent reprezentačního kouče Slavomíra Lenera během letošního světového šampionátu v Praze a v Ostravě.

Změny na trenérských postech nebudou ve Vsetíně jedinými. Nejspíše dojde i ke změnám v týmu. Kdo se ze Vsetína případně odporoučí, o tom rozhodne Stavjaňa.

Někdejší vládce české extraligy se s pouhými třemi výhrami ze 14 zápasů krčí téměř na dně tabulky, poslední je Jihlava jen vinou horšího skóre. Vsetínští hokejisté prohráli 11 z posledních 12 zápasů, porazit dokázali právě jen nováčka z Jihlavy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice