Hlavní obsah

Liberecký Kudrna dostal dvouzápasový trest za atak na Buchteleho

Praha

Hokejisté Liberce se budou muset v nejbližších zápasech semifinále play-off extraligy proti Pardubicím obejít bez útočníka Jaroslava Kudrny. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje mu v sobotu zastavila činnost na dvě utkání za atak na útočníka Jana Buchteleho ve čtvrtečním duelu. ČTK o tom informoval asistent ředitele soutěže Antonín Vansa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Kudrna (vpravo) a Martin Čakajík z Liberce.

Článek

Kudrna se do kontaktu s Buchtelem dostal v 7. minutě utkání poté, co pardubický útočník otevřel skóre. Rozhodčí Vladimír Šindler a Antonín Jeřábek nejlepšího libereckého střelce v sérii nevyloučili, disciplinární komise ho však na podnět Pardubic potrestala.

Zákrok zařadila do kategorie fyzické napadení hráče, Kudrna tak nesmí nastoupit v pátém a šestém semifinálovém duelu. Bílí Tygři budou mít šanci využít jeho služeb v případném rozhodujícím sedmém utkání. V nadcházejícím nedělním zápase může poprvé po dvouzápasovém trestu za faul na Kudrnu nastoupit pardubický obránce Aleš Píša.

Vedení východočeského klubu požadovalo i trest pro obránce Jana Holuba, který v 53. minutě atakoval útočníka Jana Koláře. V tomto případě ale disciplinární komise libereckému hráči trest neudělila.

Reklama

Související témata: