Hlavní obsah

Kometa nespláchla Indiány, bitva se vrací do Plzně. Musíme to u nich urvat, říká Vašíček

Brno

V pondělí pátý díl semifinálové ságy mezi hokejisty Plzně a Brna. Tentokrát na západě Čech a Kometa přijede s náskokem dvou výher - vede 3:1 na zápasy. Když vyhrají hosté, jsou ve finále, když domácí, partie pokračuje dále. Ze stavu 0:3 na 4:3 ještě nikdo sérii v extralize neotočil. „Vždyť je to krásný, ne, aby se to jednou povedlo. Ale takhle daleko my nejsme. Urvali jsme zápas, vracíme to domů a budeme se soustředit zase jen na ten zápas, který bude následovat,“ má jasno Indián Radek Duda.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Plzeňský Jan Kovář (uprostřed) se raduje z gólu v Brně

Článek

Kometa mohla před svými fanoušky v sobotu po jedenačtyřiceti letech postoupit do finále. Prohrála a možná oslava se odkládá, teď musí z možných tří utkání jedno vyhrát, pak bude moci bojovat opravdu o titul.

"Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale nepodařilo, takže zítra jedeme do Plzně, tam se to budeme snažit napravit. Dneska to nebyl z naší strany výkon, musíme se vrátit k tomu, proč jsme byli úspěšní. Nemohli jsme si myslet, že vyhrajeme čtyři utkání, snažili jsme se, ale nevyšlo to, Plzeň má svoji kvalitu," přiznal brněnský kapitán Radim Bičánek.

„Hráli lépe než my, tentokrát dali oni o gól více, nemohli jsme si myslet, že je spláchneme 4:0. Pořád to je 3:1 pro nás, musíme se o to rvát více než dneska. Chvilkové zklamání tam je, každý by to rád ukončil a připravil se na další sérii, ale kdyby nám někdo řekl, že budeme vést 3:1, tak bychom to brali. Musíme hrát líp než dneska a u nich to urvat," má jasnou představu obránce Komety Jiří Vašíček.

Hostům k výhře pomohl zkušený útočník Pavel Vostřák, vstřelil dva góly. „Důležité bylo, že jsme dali první gól a nepustili Kometu do vedení, první gól tomu pomohl, domácím to srazilo sebevědomí, zvlášť kdy jsme dali gól v oslabení," byl spokojený devětatřicetiletý forvard.

Chtějí rozhodit Trvaje, říká Vašíček

Domácí se musí popasovat s dotěrnou hrou před brankářem Jiřím Trvajem. On je hráčem číslo jedna z jejich šatny. „Je to jich hokej, vědí, že Trvka je naše opora, chtějí nám ho rozhodit za každou cenu. Takhle se hraje play-off, vždycky se snažíte zaměřit na nejlepšího hráče soupeře," přiznal Vašíček.

Brno chce udělat pro konec maximu, a to i na ledě Plzně. Ale i rival udělá vše možné pro pokračování série. „Oni se nebudou chtít vzdát, bude to další těžký zápas, musíme hrát prostě líp, nechali jsme jim v sobotu hodně aktivity. Připravovali jsme se, abychom nedostali gól na začátku, ale stalo se. Mohli jsme čekat, že dají nějaký gól, bylo by divný, kdyby ne. Nehrají špatně, aby neuhráli jeden zápas, teď ho mají, ale my to máme ve svých rukou," řekl Vašíček, který vyloučil, že by v případě sobotní výhry byla v šatně už připravená oslava.

„Ne, ne (smích). To vůbec, nechceme nic zakřiknout. I kdybychom postoupili, tak by nějaké velké oslavy nebyly, každý hráč, chce vyhrát až ten poslední zápas, a to je sakra daleko, pak si můžeme slavit klidně dva měsíce."

Reklama

Související témata: