Hlavní obsah

Brněnská otočka v nájezdech nefungovala, Pardubice byly stoprocentní. Mimořádné, ocenil Venera

Po divokých přestřelkách přišel gólový útlum, ale jedno se nemění mezi hokejisty Komety Brno a Pardubic. Všechna čtyři finálová klání České pojišťovny play-off skončila vždy o jediný gól. Dvakrát došlo na samostatné nájezdy. Ty pokaždé vyhráli Východočeši, v sobotu 2:1, když rozhodl útočník Jan Kolář. Série je srovnána na 2:2, v úterý se všichni zase ukáží v Pardubicích.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský Tomáš Žižka se snaží překonat pardubického gólmana Martina Růžičku.

Článek

„Musím poděkovat hráčům za výkon, jsme rádi, že jsme srovnali a vracíme sérii za stavu 2:2 domů," byl strohý po dlouhém utkání pardubický trenér Pavel Hynek. „Taky budu celkem stručný. Byl to boj jako včera, hodně se bránilo, měli jsme to slibně rozehrané, ale Pardubice daly asi šťastný gól, po šedesáti minutách byla remíza spravedlivá. V nájezdech jsme bohužel neuspěli. Při troše štěstí jsme to mohli zvládnout, ale bohužel," přidal se brněnský kouč Zdeněk Venera.

Až ve třetí třetině padl první gól, domácí vedli, Jozef Balej a euforie v Kajot areně. Jenže Martin Bartek v 55. minutě srovnal, na svět se dostalo prodloužení, také nájezdy a v nich stoprocentní úspěšnost Pardubic - Zohorna, Kolář I a Koukal - ano. Na druhé straně Němec ano, Balej ne. Bylo rozhodnuto. Brno bylo blízko, mohlo vést 3:1 na zápasy, ale nakonec prohrálo podruhé v sérii po nájezdech. Problém s psychikou před dalším kláním?

„To ukáže další průběh, člověk cítí, že je blízko, jsou to vyrovnané zápasy, vyhrát může jen jeden, uvidíme, jak bude vypadat další utkání. Neřekl bych, že nám nájezdy nejdou, dali jsme jeden ze dvou, to je padesát procent," snažil se brát situaci optimisticky Venera, který poslal na "loterii" Sasu Hoviho, což byl tah, který se předpokládal, ale finský gólman dvakrát neuspěl a mezi tyče se vrátil Jiří Trvaj, který odchytal předchozích sedmdesát minut, ale i on byl překonán.

Zkusili jsme změnu, řekl Venera po nájezdech

„Zkusili jsme udělat změnu, někdy má brankář větší štěstí, někdy nemá. Bylo tedy předurčené, že Sasu bude chodit na nájezdy, doposud se mu v nich dařilo. Když teď dostal dva góly ze dvou nájezdů, tak jsme zkusili, jestli se Jirkovi nebude dařit líp, nedařilo. Ale dneska byli pardubičtí hráči mimořádní, dali tři ze tří," uznal Venera pardubické trio.

Dva nájezdy Hovi, neuspěl a vrátil se Trvaj. Otočka, která není obvyklá, ale pro úspěch se zkusí cokoli. „Jirka se na nájezdy moc nehrne, když ale viděl, že něco chceme změnit, tak tam šel, to je jasný, ale vyhrát může jen jeden," dodal brněnský trenér.

Pátá finálová bitva se hraje v úterý, vítěz se dostane do vedení 3:2. Poté se série přesune opět do Brna. Ve čtvrtek už může být znám nový mistr nejvyšší soutěže. Ale také nemusí. V případě stavu 3:3 se definitivně musí rozhodnout na východě Čech. Sobota a utkání číslo sedm.

„Nechci se pouštět do nějakých kdyby, do nějakých hypotetických odpovědí. Zaměřovali jsme se, abychom sérii srovnali, abychom nedali brněnským mečboly, teď je to 2:2, začínáme od nuly a série se přesouvá," dodal Hynek.

Reklama

Související témata: