Hlavní obsah

M. Boleslav - Chomutov 6:2Stav série 1:1Boleslavskému obratu velel autor hattricku Balaštík

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Úžasný šestigólový obrat předvedli v druhém utkání extraligové baráže domácí hokejisté Mladé Boleslavi. V osmé minutě sice prohrávali s Chomutovem už rozdílem dvou branek, ale od druhé třetiny skórovali už jen oni a výhrou 6:2 dosáhli vyrovnání stavu série. Středočeský klub za ni dotáhnul Jaroslav Balaštík, který vstřelil tři góly.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Chomutova Milan Řehoř inkasuje gól v utkání s Boleslaví. Ani zásah spoluhráče Lukáše Pulpána nepomohl.

Článek

Utkání bylo i hodně nervózní, rozhodčí rozdali celkem 107 trestných minut, včetně osobních trestů pro tři hráče. Boleslavi nakonec hrály do noty i čtyři využité přesilovky, Chomutov ve třetí části nespasilo ani střídání gólmanů.

Domácí přitom hned v úvodu pykali za fauly obránců Čutty a Žabky. Chomutov dvojitou přesilovku už po 64 vteřinách zápasu využil, i když gólovou střelu Grofa sudí ještě prověřovali u videa. Vedení hostů pak zvýšil další zadák Pulpán. Následně se strhla potyčka a zápas předčasně skončil pro oba největší rváče, boleslavského Čuttu i chomutovského Mrázka.

Boleslav probrala Pabiškova teč

Dlouho mátožný domácí celek probrala až Pabiškova přesilovková teč Rýglovy rány od modré čáry, a potom začal úřadovat Balaštík. Jeho první dvě trefy přinesly rychlý obrat. Gólově při chuti byl ještě během prostředního dějství znovu i Pabiška.

Hosté ztráceli víru na úspěch, na přelomu druhé a třetí třetiny neuspěli ani ve výhodě pěti proti třem dlouhé 73 vteřin. Ve 44. minutě po dorážce Bahenského pojistila Boleslav náskok. Gólmana Řehoře pak následně nahradil Duba, který inkasoval v 53. minutě, když ho prostřelil Balaštík a dovršil hattrick.

Stav baráže je nyní 1:1 a souboj na čtyři vítězné zápasy pokračuje ve čtvrtek a v pátek v Chomutově.

„Měli jsme tragický začátek a chybami pomohli Chomutovu k vedení. Po první třetině byla v kabině trošku bouřka, aby si hráči uvědomili, že musí hrát trošku jinak a že ta neukázněnost je velká. Naštěstí to zvládli. Konečný výsledek pro mne není až tak důležitý, šlo jen o ten jeden vyhraný zápas," tvrdil boleslavský kouč Petr Novák.

„Duel prakticky rozhodla druhá třetina, kterou jsme totálně nezvládli z pohledu herní disciplíny. Udělali jsme spoustu faulů a domácí dali snadno góly z přesilovek," mínil chomutovský trenér Jiří Doležal.

Baráž o účast v hokejové extralize
Mladá Boleslav – Chomutov 6:2
stav série 1:1
Branky: 26., 30. a 53. Balaštík, 22. a 38. Pabiška, 44. Bahenský – 2. Grof, 8. Pulpán, hlavní rozhodčí Polák a Hradil, vyloučení 11:15, navíc Čutta 5 minut a do konce utkání, Nouza 10 minut – Mrázek do konce utkání, využití 4:1, 3890 diváků, třetiny 0:2, 4:0, 2:0.
Mladá Boleslav: J. Hübl – Čutta, Baldwin, Chaloupka, Beňovič, Žabka, Hay, Dudáš, Rýgl, Mozík – Balaštík, D. Výborný, Mikulík – Podkonický, Nouza, Goertzen – Pabiška, Bahenský, Stieler – Tomas, Loskot.
Chomutov: Řehoř (44. Duba) – Pulpán, Pavlas, Bartejs, Havíř, Mrázek, Grof, Macháček, Jillson – Jíra, Kraft, Hřebejk – D. Hruška, Gajovský, F. Seman – Ondřej, Sikora, Hromas – Endál, Diviš, Fiala.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice