Hlavní obsah

Balaštík si nemohl vzpomenout, kdy naposledy dal tři góly

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav zvítězila ve druhém utkání baráže o extraligu nad Chomutovem 6:2, čímž srovnala krok. Domácí hokejisté sice prohrávali po první třetině 0:2, ale už čtyřmi góly ve druhé části vývoj otočili a jejich klíčovým hráčem byl autor hattricku Jaroslav Balaštík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Jaroslav Balaštík se raduje z gólu ve druhém barážovém utkání proti Boleslavi.

Článek

Vybavíte si, kdy jste naposledy dal v ligovém zápase tři góly?

No, pěkně dlouho ne. Letos nebyl hattrick žádný, loni taky ne, asi musím zavolat bývalému zlínskému spoluhráči Leškovi, jestli si vzpomene, kdy mě naposledy nabil. Pro moje sebevědomí je takový gólový zápis určitě fajn.

Každou trefu jste slavil velmi emotivně...

Jde o dost a byli jsme po první třetině hodně dole, takže jsem to potřeboval ze sebe trošku dostat. Byly to důležité branky a ta radost byla hrozně upřímná.

Jaká byla v kabině vůbec nálada po té nepovedené první třetině?

Nic moc. Ležela na nás asi deka z toho, jak jsme ztratili dobře rozehrané první utkání. Taky druhý zápas jsme začali hrozně špatně, sami jsme posadili Chomutov na koně. Naštěstí od druhé třetiny to vypadalo na ledě úplně jinak.

Co se s boleslavským mužstvem o pauze vlastně stalo?

Vyříkali jsme si mezi sebou, co děláme špatně. Trenéři taky zvedli hlas a měli k nám pár slov, hlavně že musíme hrát disciplinovaněji. Celá ta atmosféra nás nahecovala. Najednou se do naší hry dostaly i emoce, správné napětí, Naštěstí nezůstalo jen u slov v šatně dali jsme pak celkem šest gólů.

Může vám to pomoci před pokračováním série v Chomutově?

Přeju si, aby nás tohle nakoplo, ale moc jásat nemůžeme. Je to jen 1:1 na zápasy a série je pořád otevřená. Minimálně jednu výhru z ledu soupeře ale budeme chtít určitě přivézt.

Atmosféru baráže zažíváte vůbec poprvé v kariéře, jak se s tím vyrovnáváte?

Určitě se to bude ještě přiostřovat. Je to dané tím, že to mužstvo z první ligy je v euforii, má sebevědomí, kdežto my máme těch porážek na svém kontě víc. Musíme se naučit zvládat zápasy, v nichž saháme po vítězství. Po nedělní závěrečné desetiminutovce a pondělní první třetině to bylo opravdu těžké, o to víc si té výhry vážím.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice