Hlavní obsah

Zklamaní Brňané byli pro fanoušky mistry

Brno

Skončili druzí, ale fanoušci je oslavovali jako vítěze. Hokejisté Komety si i po vysoké porážce s Pardubicemi v posledním finálovém utkání vyslechli skandování „Hoši, děkujem!“ či „Pro nás jste mistři!“. Několikrát se ještě po skončení zápasu museli vrátit na led, aby pozdravili do posledního místa napěchovanou halu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zklamaní hokejisté Brna Kováčik a Hruška po porážce ve finále extraligy.

Článek
Fotogalerie

Brněnští fanoušci fandí na náměstí

„To, jak nás v Brně lidi podporují, je fantastické. Já ale cítím zklamání, byť jsme dokázali strašně moc. Chtěli jsme ovšem velký pohár, nikoli ten malý. Už je bohužel jasné, že jsme druzí, vrátit nic nejde," litoval útočník Tomáš Divíšek, který připustil, že Pardubičtí triumfovali zaslouženě. „Proti nám měli čtyři kompaktní formace a zbylo jim asi i víc sil."

Úsměv na tváři neměl ani šéf Komety Libor Zábranský. „Když jsem klub před lety přebíral, snil jsem o tom, že si jednou zahrajeme extraligové finále. Netušil jsem, že to přijde takhle brzy. Když už jsme ale byli titulu takhle blízko, je velká škoda, že jsme ho nezískali. Z téhle sezóny mám ovšem jeden velmi pozitivní poznatek. Poznal jsem, jaký charakter mužstvo má," cenil si.

Útočníkovi Jakubu Svobodovi vynesla spanilá jízda Komety od předkola až do finále dokonce nominaci do národního týmu. „Zatím to vím jen neoficiálně, ale pokud je to pravda, mám z toho obrovskou radost. Rád si sezónu prodloužím, budu šťastný, když si za reprezentaci zahraju. Aspoň tam zapomenu na splín, který teď ve mně převládá. Druhé místo zřejmě docením až za nějakou dobu," přemítal.

Ani obránci Jiřímu Vašíčkovi se nedívalo na předávání mistrovského poháru Pardubicím lehce. „Zažil jsem to v kariéře už podruhé. Jsem smutný, bohužel jsme si vylámali zuby na brankáři Růžičkovi. Dal jsem sice poslední dva góly Komety v sezóně, ale okamžitě bych je vyměnil za rozhodující sedmý zápas na soupeřově ledě," svěřil se Vašíček, který stále patří Slavii, avšak v příští sezóně se s největší pravděpodobností objeví právě v pardubickém dresu.

Reklama