Hlavní obsah

Hokejová pohádka: Zlý sen skončil, probudil se ze spánku a rozhodl finále extraligy

Brno

Každý velký moment je protknut ještě většími příběhy. Jeden zažil hokejista Pardubic Václav Benák. Obránce, který nedává góly, muka, která ho provázela dlouhé měsíce, nekončila. V této sezóně vstřelil jediný. A to ve čtvrtek. Ale ten byl rozdílový, rozhodující, zlatý. Po jeho střele nakonec Kometa Brno padla a tým z východu Čech slavil a stále slaví titul. Probuzení ze spánku přišlo v pravý čas.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubický Václav Benák právě vstřelil rozhodující gól celého extraligového finále.

Článek
Fotogalerie

„Je to jako v pohádce, je to k neuvěření. První gól sezóny a ještě k tomu rozhodující, k tomu v posledním zápase sezóny, takže nádhera. Je to jako z pohádky," usmíval se Benák v šatně. Spoluhráči kouřili doutníky, lili do sebe šampaňské, řvali jeden přes druhého. On? Posadil se do vedlejší místnosti na masérský stůl a v hlavě si přetáčel film, kterým ukončil sezónu 2011/2012. Hotový námět na Oscara.

Gól ze začátku druhé třetiny je ten jeho. „To snad není ani možný, říkal jsem si. Čekání ale za to stálo, byla to životní rána, životní gól, to je bez debat. Budu si pamatovat první gól v extralize, potom tenhle, ten je titulový," přiznal obránce, který premiérový gól v české nejvyšší soutěži vstřelil v dresu Českých Budějovic v sezóně 2000/2001. Ten první v play-off si připsal v ročníku 2002/2003 za Znojmo. Od té doby gólovou radost v českých vyřazovacích bojích nezažil. Až ve čtvrtek.

„Zavřel jsem oči, praštil do toho, pak už jen obrovská euforie, neskutečný," popsal mžik třiatřicetiletý zadák, kterým prolomil prokletí. Vzpomínka na poslední gól skončila v Kajot areně.

„Celou sezónu jsem to měl v hlavě, nedařilo se mi střelecky. Zaplaťpánbůh, že se mi sen splnil a že to takto dopadlo. Spoluhráči mi to ani nepřipomínali, ti byli na mě hodní, spíš novináři, ti mi to předhazovali, ale teď jsem nesmírně šťastný," přiznal Benák, kterého teď čeká velká slavící jízda.

Mistrovský titul sice už získal před pěti lety s Davosem, ale tam pořádně neslavil, čekal narození potomka. „Teď si to nevídaně užiju, to bude krásný. Poslední krok byl nejtěžší, byly to obrovský nervy," přiznal ten, který zavřel dvířka extraligové sezóny.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice