Hlavní obsah

APK má na stole nabídku na 875 miliónů za pět let marketingových práv k extralize

Praha

Hokejový svaz přebírající od června řízení extraligy neupírá Asociaci profesionálních klubů marketingová práva, a tak má páteční valná hromada APK vybrat nového partnera, který tuto oblast bude od sezóny 2013/14 spravovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

APK má nabídku na marketingová práva extraligy.

Článek

Nabídek se zřejmě sejde na stole několik, ale podle zjištění Práva a webu Sport.cz tu nejatraktivnější předkládá na základě vypsaného nabídkového řízení společnost Goram ve spolupráci s Pragosportem. Jejich nabídka za dočasné postoupení marketingových práv na extraligu má být v celkové výši 875 miliónů korun za pětileté trvání smlouvy.

Hned v první sezóně má marketingový partner poskytnout finanční plnění ve prospěch APK ve výši 130 miliónů a dalších minimálně třicet miliónů zaplatit za propagaci extraligy a jejích partnerů. V dalších letech se finanční plnění vůči APK bude přiměřeně zvedat až na 160 miliónů za sezónu 2017/18, přičemž podmínkou je udržení současné právní i sportovně technické situace extraligy.

Goram nabízí i záruky běžné v rámci evropského sportovního marketingu a slibuje už do 60 dnů od podpisu smlouvy složit na účet APK jistinu ve výši pěti miliónů korun. Do smlouvy je připraven zapracovat i odstavec o sankci v případě nedodržení platební kázně, kde má poskytovatel marketingových práv (tedy APK) právo odstoupit od smlouvy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.