Hlavní obsah

Láká mě KHL, přiznává Trončinský po odchodu z Liberce

Ústí nad Labem

Byl nejproduktivnějším obráncem základní části extraligy s pěti góly a třiadvaceti asistencemi. K tomu hokejový bek Marek Trončinský přidal i jeden gól a dvě přihrávky v play-off. V příští sezóně zřejmě svoje konto nerozšíří, protože se rozhodl odejít z kádru Bílých Tygrů Liberec do Kontinentální hokejové ligy.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Marka Trončinský (vlevo) láká KHL

Článek

Jak budete vzpomínat na svou dvouletou štaci v Liberci?

Určitě to bylo pro mě dobré působiště. Škoda jen, že jsme v play-off skončili v semifinále na Pardubicích. Celkově jsem v Liberci nasbíral další zkušenosti po předchozím angažmá na Kladně.

Přesto míříte do ciziny. Kam konkrétně?

Ještě přesně nevím. Až to bude oficiální, rád se k tomu detailně vyjádřím. Ale mohu říci, že volím Kontinentální ligu, která je druhou nejlepší soutěží na světě. A to je dobré lákadlo, které převážilo při mém zvažování, co dál.

Co takhle HC Lev Praha?

Tak to ne. Spíš jsem slyšel, že bych mohl jít do ruského Chanty-Mansijsku.

Jak trávíte současné dny?

Jsem doma v Ústí nad Labem a trénuji s místním prvoligovým týmem pod trenérem Mičkou, který má na starosti letní přípravu. Všiml jsem si, že Ústí hodně oslabilo kádr. Dlouho se do toho dávaly peníze, ale nepostoupilo se do extraligy. Ale nevidím do dění v klubu. Mohu však říci, že kluci, kteří tady zůstali, jsou v pohodě.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice