Hlavní obsah

Kučera se nakonec rozhodl skončit

PRAHA

Dlouholetý pilíř defenzívy české reprezentace a hokejový světoběžník František Kučera ukončil kariéru. Šestatřicetiletý obránce nedostával v letošní sezóně vzhledem k velké konkurenci dostatek příležitostí ve Slavii a tak se s pražským klubem minulý týden vyvázal ze smlouvy. Uvažoval ještě o návratu do Sparty, ale nakonec se rozhodl svou bohatou kariéru uzavřít.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Kučera (vlevo) už se za soupeři honit nehodlá.

Článek

"Hlavním důvodem byla skutečnost, že v této sezoně mě to již tolik nebavilo. Ztratil jsem chuť do hokeje jako takového," vysvětlil Kučera. Nabídka Sparty a její podmínky prý nehrály žádnou roli. "Přistoupil bych na ně, to nebyl problém. K dalšímu hraní bych však musel mít chuť. Není to ale to, co bývalo," zopakoval Kučera hlavní důvod.

Ještě včera to přitom vypadalo, že by Kučera mohl po třech letech znovu dres Sparty obléci. "Promluvili jsme si, hodně věcí si řekli a může se stát, že se objeví ve Spartě. Máme do ledna hodně náročný program, vedle extraligy nás čeká i Spenglerův pohár a k tomu je Melichar dlouhodobě na marodce," prozradil pro deník Právo ředitel Sparty Luboš Koželuh.

Konec nebere tragicky

Nyní se Kučera hodlá věnovat hlavně hokejové hale v Letňanech, kterou provozuje společně s bratrem Vojtěchem. "Funguje tam i klub, který tvoří devět tříd, dorost i senioři, a těm by se chtěl věnovat. Ne, že bych některý tým trénoval, ale spíše bych při přípravě vypomáhal," plánoval si další program. Na Spartě hraje jeho nejmladší syn. "S ním bych chtěl chodit na tréninky a zápasy," řekl Kučera.

Bývalý hráč Chicaga, Hartfordu, Vancouveru, Philadelphie, Columbusu, Pittsburghu či Washingtonu si nemyslí, že by svůj úmysl skončit s hokejem za pár týdnů či měsíců přehodnotil. "Že bych si to za půl roku rozmyslel a vrátil se, tomu nevěřím," dodal člen zlaté generace českých hokejistů.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice