Hlavní obsah

Hokejový útočník Huna se vrátil do Vítkovic

Ostrava

Slovenský hokejový útočník Rudolf Huna se po roce vrátil do Vítkovic. Dvaatřicetiletý hráč, který v poslední sezoně nastupoval za Lev Poprad v KHL, dnes uzavřel jednání s ostravským klubem podpisem smlouvy.

Foto: Petr Horník, Právo

Rudolf Huna (vlevo) se vrací do Vítkovic.

Článek

Hunův návrat do Ostravy signalizovala skutečnost, že pravý křídelní forvard s vítkovickým celkem už několik dnů trénoval.

"Není žádným tajemstvím, že jsme o Rudu měli zájem delší dobu. Stejně tak jsme už delší dobu hledali šikovného střelce. Ruda je velice kvalitní útočník, už při jeho předchozím angažmá u nás jsme s ním byli velice spokojeni, takže nás samozřejmě maximálně těší, že jednání dospěla do úspěšného konce," uvedl pro klubový web vítkovický generální manažer Petr Husička.

Huna ve Vítkovicích působil už v sezóně 2010/11 a osvědčil se jako koncový hráč. Zaznamenal 20 gólů, 19 asistencí a podílel se na zisku stříbrných medailí. Po úspěšném roce přestoupil do Popradu, kde však vstřelil jen dvě branky. Východoslovenský tým se navíc přestěhoval do Prahy a slovenský hokejista zůstal bez smlouvy.

Klub mu dodnes dluží nemalou částku na výplatě. "Výplaty byly zpožděné už od začátku sezony, ale my jsme se tím moc nezaobírali, protože jsme věděli, že se to napraví. Bohužel nás zbylých deset hráčů, kteří se snažili tým tahat v těch nejhorších chvílích, hráli jsme se zraněním a dohrávali jsme sezonu, jsme už pěkně dlouho neviděli ani cent z výplat," uvedl Huna.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice