Hlavní obsah

Jágr se dnes asi rozloučí s extraligou

Pravděpodobně naposledy v pátek budou moci fanoušci hltat odvážné kličky, milimetrové pasy a pohotové střely Jaromíra Jágra. Dnešní kolo je totiž poslední před reprezentační přestávkou a po ní se hokejová superstar asi nechá zlákat vidinou lukrativního angažmá v Rusku.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaromír Jágr z Kladna (vpravo) atakuje Jana Nováka ze Slavie. V Sazka arene se Kladno představilo v úterý.

Článek

Kladno hostí Liberec a lídr kanadského bodování extraligy připouští, že zápas pro něj bude speciální. "Nic není jisté, ale budu k němu přistupovat, jako by to byla má rozlučka," říká Jágr.

Za 16 zápasů, které v extralize odehrál, získal 24 bodů a Kladno zvedl z jedenácté příčky na čtvrtou. Bohaté ruské kluby Omsk a Kazaň se však rozhodly získat nejlepšího českého hráče současnosti pro sebe a vše nasvědčuje, že se jim to podaří.

"Nevíme, jestli odejde. Sdělí nám to, až bude potřeba," říká na klubových stránkách kouč Středočechů Zdeněk Müller. S variantou Jágrova odchodu však počítat musí. Vedle něj se začalo dařit i Paterovi s Procházkou, dnes si hokejoví příznivci mohou vychutnat spolupráci celé formace pravděpodobně naposledy.

Svým starým známým z první kladenské řady bude v liberecké brance čelit gólman Milan Hnilička. V Kladně se hokej naučil, před sedmi lety však přes Spartu zamířil do NHL, dnes se do důvěrně známého prostředí vrací. Utkání bude také přímým soubojem o čtvrté místo. Pokud hosté zvítězí, přeskočí svého soupeře v tabulce.

"Musíme se zaměřit na obranu středního pásma. Utkání nebude těžké jen kvůli Jágrovi, musíme se soustředit i na ostatní hráče. Myslím, že při kvalitě Rabatu by bod byl úspěchem," domnívá na libereckém serveru trenér Josef Paleček, který se však musí vypořádat s poměrně početnou marodkou svého týmu.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice