Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova chtějí do play off, nejlépe z první šestky

Litvínov

Hokejisté Litvínova se budou snažit v nadcházejí sezoně extraligy napravit nevydařený minulý ročník, v němž skončili předposlední. Do nové sezony jdou s cílem postoupit do vyřazovacích bojů a nejlépe z první šestky proniknout přímo do čtvrtfinále.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Ručínský z Litvínova (vpravo) a Daniel Boháč z Ústí nad Labem

Článek

"Chceme vyhrát každý příští zápas, nicméně bychom se rádi pohybovali v horní části tabulky. Chtěli bychom, aby byla pro klub samozřejmostí účast v play off," řekl na tiskové konferenci výkonný ředitel klubu Robert Kysela. "Máme tajný cíl se v základní části umístit do šestého místa, abychom postoupili přímo do čtvrtfinále a mohli se připravit na závěrečné boje. Potom bychom se chtěli umět postavit všem týmům v extralize."

Do sezony jdou Severočeši s novým kapitánem Michalem Trávníčkem, který převzal 'céčko' po Martinu Ručinském. Jednačtyřicetiletý Ručinský prodloužil s klubem o rok smlouvu, ale chce se v sezoně věnovat své hře. Aktuálně jsou ale oba na marodce - Ručinský ještě na šest týdnů a Trávníček na dva.

Verva přes léto posilovala. Získala útočníky Rostislava Martynka s Romanem Pšurným z Českých Budějovic, přišli také Slováci Vladimír Baláž ze Zvolenu a Richard Rapáč z HK Poprad, který uzavřel zatím smlouvu na dva měsíce. V obraně jsou novými tvářemi Marek Posmyk z Kladna a Jiří Zeman z prvoligového Ústí nad Labem, ze stejného klubu přišel gólman Pavel Francouz.

Kysela si zvýšení konkurence v týmu pochvaluje

V létě naopak kádr opustili útočníci Martin Hujsa, Martin Jenáček, obránci Marek Černošek, Radim Skuhrovec a gólman Martin Volke bude hostovat v prvoligovém Mostu.

Rozšíření kádru bylo pro Severočechy prioritou. "V rozhodující části minulé sezony nám vypadli brankáři a dva klíčoví hráči Franta Lukeš a Viktor Hübl, přišel také disciplinární trest pro Martina Ručinského. Kádr byl úzký, proto jsme chtěli jsme zvýšit konkurenci," doplnil Kysela. Pro případnou výluku v NHL Verva posilování týmu nechystá.

Kouč Vladimír Jeřábek, jehož doplnil Petr Rosol z Ústí nad Labem, vítá zvýšenou konkurenci. "Je důležité, aby hráčům nešlapali na paty jen junioři, ale i zkušení hráči," prohlásil Jeřábek, který v minulé sezoně v únoru nahradil Jiřího Kučeru. "Vedení má vždycky veliký cíl, my si dáváme s mužstvem předkolo play off a co bude nad to, je úspěch a výborná práce týmu," doplnil Jeřábek po nedávném boji o záchranu.

Do sezony jde Litvínov s rozpočtem 80 milionů korun. "Klub se snaží, aby byl rozpočet vyrovnaný, skončili jsme na černé nule a neopakovali problémy z minulých let," podotkl generální manažer Petr Hojer. Po nadcházející sezoně chystá klub rekonstrukci stadionu, aby na startu ročníku 2013/14 odpovídal požadavkům Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice