Hlavní obsah

Hokejisté Kladna chtějí v extralize znovu do play off

Kladno

Hokejisté Kladna chtějí v nadcházející sezóně opět bojovat o pozice v play off. Na jaře Rytíři dobyli předkolo po předchozích třech letech bojů o záchranu a tým kouče Zdeňka Vojty chce vydařený ročník zopakovat. V případě výluky NHL Kladnu mohou pomáhat k naplnění cílů hvězdný majitel klubu Jaromír Jágr i další odchovanci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Kladna touží opět postoupit do play off.

Článek

"Chceme navázat na loňskou sezónu, což znamená získat v každé čtvrtině osmnáct bodů. Základem je nehrát play out, takže potřebujeme dostat čtyři týmy pod sebe. Pak je mi jedno, na kterém místě budeme," řekl trenér Zdeněk Vojta k ambicím.

Výluka NHL by mohla Středočechům pomoci k výraznému posílení. V zámoří působí řada kladenských odchovanců. "Z hráčů z NHL s námi teď trénuje Tomáš Plekanec, v pondělí se poprvé na ledě objevil Marek Židlický a Jarda Jágr je nyní až do pátku v Dallasu," podotkl kladenský trenér.

Pojistky jsou drahá záležitost

Dalšími uvažovanými posilami jsou údajně také obránce Tomáš Kaberle a útočník Jiří Tlustý z Caroliny. "Podstatnou věcí jsou pojistky, což je drahá záležitost. Kladno není klubem, který má peníze na rozhazování. Pokud bych si mohl vybrat, tak osobně bych chtěl do mužstva maximálně jednu kompletní pětku, více ne. Ale domnívám se, že jich tolik nebude," doplnil Vojta. Klub v případě hvězdných posil uvažuje o sehrání některých zápasů v pražské O2 aréně.

Vstup do extraligy proti Liberci ale čeká Rytíře na domácím stadiónu a bez posil z NHL. Nahradit musejí nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezóny Jaroslava Kallu, který zamířil do Slavie. Kladno by navíc rádo konečně našlo střelce, který dá okolo 20 branek v sezóně. "Pokud zůstane Jarda Jágr celou sezónu, tak se to určitě povede," smál se Vojta.

Největší posilou je Hlaváč

Největší letní posilou je forvard Jan Hlaváč z Linköpingu, do ofenzivy přišli také Petr Obdržálek ze Skalice a David Kuchejda na hostování z Českých Budějovic. V obraně jsou novými tvářemi Marek Černošek z Litvínova, Petr Macholda z Augsburgu, Petr Mocek z Karlových Varů a Tomáš Drtil ze Šumperka. Naopak odešli forvardi Tomáš Knotek, Vítězslav Bílek, Petr Kafka a obránci Jason Lepine, Milan Toman, Marek Posmyk a Michal Pavlů.

S přípravou na sezonu je Vojta spokojený. "Splnili jsme všechno, co jsme si naplánovali. Ale hodnotit více nelze, protože všechno prokážou až zápasy extraligy," dodal Vojta s tím, že výsledky přípravných zápasů nejsou důležité a rozhodovat se bude až v sezoně.

Reklama

Související témata: