Hlavní obsah

V případě výluky v NHL chce hokejový mistr Hemského. A tajnou posilu

Pardubice

I hokejový mistr bude o víkendu sledovat, co se děje v zámoří. Výluka v NHL je na spadnutí a také Pardubice na tom mohou vydělat. Jejich řady by posílil Aleš Hemský, který na východě Čech získal titul v roce 2005, plus ještě jeden útočník. Jeho jméno ale klub prozatím tají.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubický kouč Pavel Hynek během šestého extraligového finále minulé sezóny v Brně.

Článek

„Počkejme si, až bude výluka opravdu vyhlášena," řekl sportovní manažer klubu Petr Hemský, jehož syn Aleš zatím dlí v zámoří a vyčkává, jak se situace kolem nové kolektivní smlouvy v NHL vyvrbí. „Kolem 21. září měly začít tréninkové kempy. Hráči by se museli řídit pokyny klubů," doplnil Hemský starší.

Kouč Pavel Hynek by ale zámořskou injekci do ofenzívy bral okamžitě. Kromě odchodu Koláře s Koukalem trápí teď úřadující šampióny i zranění. Citelná je hlavně ztráta slovenského střelce Barteka. „Máme vpředu tři čtyři pobité kluky," upřesnil trenér.

Historie se opakovat nebude

Pardubice tentokrát zvažovaly obezřetně. Situace ze sezóny 2004/05, kdy se na zisku titulu podílely čtyři posily ze zámoří (Bulis, Hejduk, Hemský a Rozsíval), se opakovat nebude. „Nechceme zasáhnout tak výrazně do chodu týmu, je to citlivá věc," tvrdil manažer Hemský. „Důležité je ale i ekonomické hledisko, výše pojistek," řekl Hynek.

Pardubický trenér nyní nedokáže odhadnout, kdy by esa ze zámoří mohla jeho mužstvo posílit. „Jágra staví média do kladenské sestavy už na neděli, ale za nás kluci v neděli hrát ještě určitě nebudou," prohlásil s úsměvem Hynek s vědomím, že domácí premiéru má mistr odloženou na úterý.

Věřil jsem, že se v NHL na poslední chvíli dohodnou, že ani jedna strana si nebude chtít to zlaté vejce rozbít. Výluka sice může trvat měsíc, možná dva, ale i kdyby byla delší, shodli jsme se jen na dvou jménech. Zbytek nechávám na vedení. Sám za sebe ale nevidím jako problém začlenit dva hráče do útoku," prohlásil Hynek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice