Hlavní obsah

Nepropásněte nic z extraligy. Hokejová videa exkluzivně jen na Sport.cz

Praha

Hokejová Tipsport extraliga má za sebou první kolo nového ročníku. Mezi novinky letošní sezóny patří i to, že na Sport.cz najdete exkluzivně videa ze všech extraligových stadiónů, ať již sestřihy utkání nebo výběr těch nejzajímavějších situací, které se mezi mantinely odehrály.

Článek

Nejvyšší soutěž se rozeběhla ve čtvrtek pikantním soubojem nováčka z Chomutova s brněnskou Kometou, která v minulé sezóně dokráčela až do finále a na ledě Pirátů zvítězila 4:2.

O den později vstoupil do nové sezóny i zbylý tucet týmů. Zřejmě nejatraktivnější duel sliboval zápas dvou posledních mistrů Pardubic a Třince. Z výhry 4:1 se radovali domáci Oceláři, kteří položili základ úspěchu již v první třetině, v níž nastříleli Východočechům tři góly.

Výhodu domácího prostředí využili také hokejisté Zlína, kteří přehráli Slavii 2:1, a Plzně, v jejichž desetigólové přestřelce s Litvínovem (6:4) se blýskl první hattrickem sezóny Tomáš Vlasák. Sparta porazila doma Karlovy Vary 2:1, bod navíc ale Pražané získali až v samostatných nájezdech.

Rozstřel rozhodl také duel v Kladně, odkud si odvezli výhru 2:1 a dva body hokejisté Liberce. Spokojení se vraceli domů také hráči Vítkovic, kteři zahájili nový ročník soutěže výhrou 5:2 na ledě Českých Budějovic.

Reklama

Související témata: