Hlavní obsah

Na roli kapitána můj hokejový život nestojí, tvrdil Ručinský po návratu na led

Litvínov

Přesně po šesti měsících zasáhl do hokejové extraligy litvínovský útočník Martin Ručinský. Jedenačtyřicetiletý forvard sice v létě prodloužil v severočeském klubu smlouvu, ale kvůli doléčování zranění z přípravy naskočil v soutěžním zápase poprvé na led teprve v devátém kole proti Liberci. A bylo to dramatické severočeské derby, v němž se diváci dočkali rozuzlení až v samostatných nájezdech. Litvínov nakonec vyhrál 3:2.

Článek

„Dva body jsou dobré. Vyhráli jsme na penalty, zaplaťpánbůh za to," oddechl si Ručinský. „Přitom jsme museli dotahovat manko soupeře, a pak jsme skvěle ubránili čtyřminutové oslabení. Liberec se nemohl usadit v našem obranném pásmu, nedali jsme mu šanci na rozhodnutí," rozebíral protřelý útočník bitvu s Bílými Tygry.

S premiérou byl spokojen

„A samostatné nájezdy nám docela jdou, zvládli jsme je potřetí v řadě. Asi máme šikovné hokejisty," prohodil litvínovský tahoun, který byl se svou premiérou v tomto ročníku spokojen. „Čekal jsem to daleko horší, přece jen jsem dlouho nehrál ostrý zápas. Ale v posledních dnech jsem hodně bruslil a věřím, že příště to bude z mojí strany ještě lepší," pokyvoval hlavou Ručinský.

Oproti loňské sezóně už není kapitánem Litvínova. „Na tom můj hokejový život nestojí.  V kádru je hodně zkušených hráčů, kteří mohou to kapitánské „céčko" nebo „áčko" nosit. Když budu chtít v kabině něco říci, nepotřebuji k tomu žádnou týmovou funkci. A navíc se nemusím vybavovat s rozhodčími, což mě rozptylovalo ve výkonech. Už se mohu soustředit jen na vlastní hru. Na střídačce si odpočinu, vydýchám se a myslím na další střídání," vysvětlil útočník Severočechů.

Jak se mu zamlouvají výsledky mužstva? „Docela nám to vychází. Trenéři hodně dbají na zodpovědnost a přístup k plnění povinností. I přes marodku v obraně hrajeme důsledný hokej s důrazem na disciplínu. V tom jsme se od loňska, kdy jsme dostávali hodně gólů, výrazně zlepšili. Zatím můžeme být spokojeni. Ale pořád je teprve začátek dlouhé sezóny. Uvidíme, co námi provede třeba dalších deset kol," uvažoval Ručinský.

A zaměřil svoje myšlenky už na nedělní zápas na Spartě. „Všiml jsem si, že naše utkání s Libercem sledoval i sparťanský asistent trenéra Jan Votruba. Byť je náš nadcházející protivník až poslední v tabulce, pořád je to Sparta. A zápasy s ní jsou prestižní pro každého," uzavřel litvínovský útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice