Hlavní obsah

Červenka dál táhne Slavii, ale brzy nejspíš odejde do Lva

Praha

Další názorný příklad, jak důležitými posilami jsou pro hokejovou Slavii Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou, přinesl dnešní souboj Pražanů proti Chomutovu. Oba si připsali po dvou kanadských bodech a vedle brankáře Miroslava Kopřivy byli nejvýraznějšími postavami týmu kouče Vladimíra Růžičky. Otázkou však je, jak dlouho jejich působení ve Slavii ještě potrvá. Červenkovy dny se podle všeho brzy naplní, ve hře je totiž jeho odchod do klubu KHL Lva Praha.

Článek

Zatímco se Sobotkou je Růžička, jenž rovněž zastává pozici generálního manažera, domluvený na spolupráci do 4. listopadu, Červenkův čas v kabině se krátí. "Jsme na něčem domluvení jak se Lvem, tak s Vláďou (Růžičkou). Nechci říkat přesné datum, ale pokud se nic nestane, tak se to blíží," připustil dnešní autor dvou finálních přihrávek Červenka.

Nakonec ale novinářům naznačil, že zůstane patrně už jen do neděle 21. října. "Mělo by to tak být, pokud do toho nic nevstoupí a nepřijde něco nečekaného," přitakal Červenka, jenž touží týmu do té doby ještě co možná nejvíce pomoci.

"Je to pro mě důležité. I proto, že nevím, jak dlouho tady ještě budu. I proto jsem rád, že vyhráváme a sbíráme body," dodal. "Z toho pohledu jsem rád, že to k něčemu je, a když odejdeme, budeme mít čisté svědomí - nebo alespoň já - že jsme mohli nějak pomoct," doplnil Červenka.

Červenkovi by se líbila vítězná šňůra

Společně se Sobotkou pozvolna přinesli do týmu pohodu. Slavia vyhrála potřetí za sebou, navíc ji čekají ještě další tři zápasy v domácím prostředí. "Určitě bychom rádi udělali nějakou šňůru, není důvod doma prohrávat, přestože nás čekají těžcí soupeři," vyhlížel Červenka souboje s Třincem, Českými Budějovicemi a Zlínem. "Je to ale tak vyrovnané, že je skoro jedno, s kým hrajeme, chceme urvat co nejvíce bodů," uvedl.

Oba byli tahouny i dnes proti Chomutovu. "Chtěli jsme tři body a máme je, to je nejdůležitější. Kdybychom využili dříve nějakou z přesilovek, mohli jsme mít klid o něco dříve. Ale celkově jsme ten zápas docela zvládli a nepouštěli je do žádných šancí. Když tam něco bylo, 'Kopr' (gólman Kopřiva) to chytil," zhodnotil Červenka.

Doufá, že společně se Sobotkou nastartují Slavii i do zbytku soutěže, kdy už třeba v týmu nebudou. "Snad to tak bude. Doufám, že to není jen o nás. Hraje tady celý mančaft a sám, ale ani ve dvou lidech, nevyhráváte," uzavřel Červenka.

Reklama

Související témata: