Hlavní obsah

Slavia - Třinec 5:6 SNKvětoň posunul hattrickem na Slavii Třinec do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Krenželok 1 : 0
21. Růžička 1 : 1
22. Růžička 1 : 2
23. Červenka 2 : 2
32. Kadlec 3 : 2
33. Květoň 3 : 3
34. Sklenář 4 : 3
44. Červenka 5 : 3
49. Květoň 5 : 4
49. Adamský 5 : 5
65. Květoň (penalta) 5 : 6
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Třince vyhráli ve 12. kole extraligy na ledě Slavie 6:5 po samostatných nájezdech a posunuli se do čela soutěže. Rozhodující trefu si připsal David Květoň, který tak dovršil hattrick. Slavia prohrála teprve druhý z posledních sedmi zápasů.

Článek

V úvodu utkání zahrozila několikrát Červenkova formace a ve čtvrté minutě se dostala Slavia do vedení. Po Hertlově přihrávce před branku se puk odrazil od Alinčovy brusle před Krenželoka, který dorážel do prázdné branky. Při Kleslově vyloučení pak tečoval před brankou Micka, Slavia se při Hertlově trestu také ubránila. Třinec mohl vyrovnat po úniku Polanského, jenž ale trefil pouze tyč. Na druhé straně ztroskotal Vladimír Růžička na Hamerlíkovi.

Úvod druhého dějství patřil kanonýrovi Martinu Růžičkovi. Nejdříve po 27 vteřinách překvapil Furcha střelou z úhlu a za dalších 33 sekund se trefil po Bonkově vyhraném vhazování. Polepšil si tak už na 15 gólů v sezoně. Slavia ale rychle odpověděla. Ve 23. minutě se trefil při Polanského vyloučení do levého horního rohu Hamerlíkovy branky Červenka.

Slavia pak byla aktivnější a ve 32. minutě otočila stav, když nápor zakončil přesnou střelou obránce Kadlec. Hned za 40 sekund ale vybídl k vyrovnání Peterek Květoně, který prostřelil mezi betony Furcha a do branky Pražanů se postavil Kopřiva. Za dalších 45 sekund získala náskok opět Slavia. Jelínek nejdříve trefil horní tyč a v pokračující akci přihrál na gól Sklenářovi.

Ofenzivní hokej pokračoval i ve třetí třetině. Ve 44. minutě nejdříve zvýšil na 5:3 Červenka, jehož první pokus Hamerlík sice vyrazil, ale slávistická hvězda stihla u pravé tyče puk doklepnout. Další gól domácích mohl přidat Hertl.

Místo toho přišly další dvě slepené trefy Ocelářů. Při Beňovičově vyloučení tečoval Galvasovu střelu Květoň a Kopřiva poprvé v utkání inkasoval. Za 28 vteřin vyrovnal osamocený Adamský. Přes řadu šancí na obou stranách se v základní hrací době nerozhodlo. Největší možnost neproměnil Adamský, který jel v 55. minutě sám na Kopřivu.

V nastavení neproměnili přečíslení Sobotka s Červenkou. V rozstřelu za Třinec uspěli Květoň i Martin Růžička, naopak Hamerlík vychytal Červenku i Sobotku.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 5:6 po sam. nájezdech (1:0, 3:3, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Krenželok (Alinč, Kuboš), 23. Červenka (Kalla, Kadlec), 32. Kadlec (Micka, Kalla), 34. Sklenář (P. Jelínek), 44. Červenka (T. Pospíšil, V. Sobotka) - 21. M. Růžička (Bonk, Varaďa), 21. M. Růžička (Bonk), 33. D. Květoň (Peterek, Adamský), 49. D. Květoň (Galvas, Polanský), 49. Adamský (Roth, D. Květoň), rozhodující sam. nájezd D. Květoň. Rozhodčí: Souček, Wagner - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 3174.
Slavia: Furch (33. Kopřiva) - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Červenka, V. Sobotka - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Kalla, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Klouček, od 38. navíc Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice