Hlavní obsah

Bez zraněného Jágra ztratili kladenští Rytíři postupně jiskru, náskok a nakonec i body

Karlovy Vary

Nakonec pouze ztráty přinesla kladenským hokejistům televizní extraligová předehrávka. Během 112 vteřin sice získali na karlovarském ledě vedení 2:0, jenže když přestal chodit na led vůdce Rytířů Jaromír Jágr, hosté jakoby přišli o jiskru a nakonec padli.

Článek
Fotogalerie

Nejdřív se Jágr vytratil do kabiny, aby měl lépe nabroušené brusle, ale záhy se ukázalo, že se může jednat o zdravotní problém. Nikdo z kladenského mužstva za žádnou cenu nechtěl komentovat, co Jágrovi je. Asistent kouče Petr Tatíček na přímou otázku televizního reportéra, jestli se Jágr vrátí do hry, odpověděl lakonicky: "Nevím." Na další dotaz, jestli jde i o nějaké zranění, nejdřív krčil rameny, ale pak lehce kývl hlavou.

Od začátku druhé části Jágr, kterému se zřejmě ozvala třísla, sledoval dění pouze ze střídačky. Na poslední dějství už dokonce sundal i výstroj a stál tam v civilu, s kulichem na hlavě. „Nešlo hrát. Musím za doktorem a uvidím, ale nechtěl jsem si to zhoršit," jen hlesl čtyřicetiletý útočník, jenž pak musel skousnout, že domácí před vyprodanou KV Arenou smazali ztrátu a dělovkou devadesát vteřin před koncem dovršili obrat skóre. "Puk se vrtěl, ale plácnul jsem do něj a spadlo to tam. Velká úleva," líčil útočník Jiří Doležal.

Západočeši přerušili sérii čtyř porážek v řadě

„Byla tam i nešťastná teč našeho hráče. Jágr sice na ledě hodně chyběl, ale hlavní problém byl v tom, že jsme po první třetině přestali hrát důrazně a nechali iniciativu domácím. Sami jsme si to prohráli," zlobil se v televizi Fanda nejvytíženější gólman Tipsport extraligy Jan Chábera.

Energie přerušila šňůru čtyř porážek a prozatím odvrátila citelné finanční pokuty, jimiž po mizerných výsledcích hrozilo klubové vedení. „Měl by nás ten povedený závěr nakopnout. Pomohla i skvělá atmosféra, lidi nás hnali dopředu a dokázali jsme Kladno i s hvězdami z NHL donutit k chybám a urvat velmi potřebné vítězství," doplnil Doležal.

Reklama

Související témata: