Hlavní obsah

Další trenérské změny: Trličík střídá u hokejistů Pardubic Hynka, Vítkovice povede Slovák Oremus

Ostrava/Pardubice

Hokejisty Vítkovic již netrénuje Mojmír Trličík. Osmačtyřicetiletého kouče, který ostravský tým vedl od sezóny 2010/11 a hned v prvním roce s ním postoupil do finále extraligy, dnes vedení klubu odvolalo. Nahradí jej Slovák Peter Oremus, který mužstvo povede společně s Ladislavem Svozilem. Trličík míří na lavičku Pardubic, kde nahradí odvolaného Pavla Hynka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Odvolaný pardubický kouč Pavel Hynek

Článek

"Další změny (v kádru) budeme řešit ve středu, kdy noví trenéři oficiálně převezmou tým," řekl prezident klubu František Černík ČTK. Trličík již našel nové angažmá, převezme mistrovské Pardubice, na jejichž střídačce dnes předčasně skončil Pavel Hynek. Ve Vítkovicích končí i Trličikův asistent Zdeněk Moták, naopak dosavadní Hynkův asistent Ladislav Lubina v mistrovském celku zůstává.

Vedení vítkovického klubu se rozhodlo změnit složení realizačního týmu poté, co mužstvo čtyřikrát za sebou prohrálo a v tabulce kleslo na 11. místo. Vítkovice přitom začaly sezónu dobře, ale po dvou výhrách přišel první útlum a série osmi zápasů, ve kterých získaly celkem jen tři body. Poté se jim sice začalo dařit, ale před reprezentační přestávkou opět prohrávaly.

"Za současné situace se změny nedaly odkládat. S výsledky nejsme spokojeni. I když oba trenéři ve Vítkovicích odvedli kus výborné práce, rozhodli jsme se pro výměnu a doufáme, že to bude změna k lepšímu. Na dalších změnách stále pracujeme," řekl ČTK generální manažer Petr Husička.

Dvaačtyřicetiletý Oremus doposud trénoval Skalicu, je také asistentem Vladimíra Vůjtka staršího u slovenské reprezentace. Na letošním mistrovství světa, kde Slovensko získalo stříbrnou medaili, ale z rodinných důvodů chyběl.

Trličík s Motákem opouštějí vítkovickou střídačku po dvou a půl letech. Na největší úspěch během nich dosáhli hned v první sezóně, kdy s výrazně obměněným celkem obhájili v roce 2011 stříbrné medaile. V uplynulé sezóně je ve čtvrtfinále vyřadily Pardubice.

Snaha o impulz důvodem změny i u mistra z Pardubic

"Důvodem rozhodnutí vedení klubu k tomuto kroku jsou výkony A-týmu a jeho postavení v tabulce. To neodpovídá kvalitě týmu a jeho ambicím," uvedl v tiskové zprávě k výměně trenérů generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

Pardubice jsou v tabulce osmé s 29 body a mají odehraný jeden zápas navíc. Za šestkou pro přímou účast ve čtvrtfinále zaostávají o dva body, před příčkami pro pád do skupiny o udržení mají náskok osmi bodů.

"Důvodem této změny je snaha o nový impulz do týmu. Jeho výkony zatím zůstávají za očekáváním. Bez přispění hráčů NHL, kteří podávají výborné výkony, by byla situace našeho klubu ještě složitější," doplnil Šebek. K hlavním ofenzivním tahounům Pardubic patří Aleš Hemský z Edmontonu s Davidem Krejčím z Bostonu, v obraně působí Jakub Kindl z Detroitu.

Hynek působil v Pardubicích od konce listopadu 2010 nejdříve jako asistent trenéra Josefa Jandače, po sezoně a Jandačově odchodu do Sparty převzal tým jako hlavní kouč a dovedl jej k titulu.

"Vedení klubu děkuje Pavlu Hynkovi za práci, kterou pro náš klub vykonal. Upřímně mu přejeme hodně štěstí v další trenérské práci," doplnil Šebek s tím, že věří, že Hynkovo působení na východě Čech není v budoucnu vyloučené.

"Všichni věříme, že příchod respektovaného trenéra Mojmíra Trličíka, který nejen ve Vítkovicích dosáhl vynikajících sportovních výsledků, do Pardubic bude pro A-tým správným impulzem," dodal Šebek.

Reklama