Hlavní obsah

Kanadské posily se zachovaly neprofesionálně, tvrdí liberecký kouč Pešán

Liberec

Opustit poslední příčku tabulky extraligy se nepovedlo hokejistům Liberce, kteří doma nestačili na Litvínov. Rozpačitě tak prožíval svou oficiální premiéru v roli hlavního kouče Bílých Tygrů Filip Pešán, jenž byl do této funkce jmenován z postu asistenta po odvolaném Marianu Jelínkovi.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Nový kouč Liberce Filip Pešán.

Článek

Mužstvo jste po rozhodnutí vedení klubu vedl jako provizorní trenér už před reprezentační přestávkou při zápase Zlíně. Jak hodně vás mrzí, že jste nyní nenavázal na vítězství z tamního ledu?

Každá bodová ztráta je nepříjemná, zvlášť v naší situaci. Přitom jsme věděli, že Litvínov je v herní pohodě a bude hrozit z brejků, což se potvrdilo. Soupeř prokázal výbornou efektivitu. Bohužel jsme nebyli produktivní jako hosté, byť nemohu klukům z hlediska bojovnosti nic vytknout.

Můžete ještě komentovat počínání kanadských útočníků Simmondse a Stewarta, kteří nečekaně opustili liberecký tým?

Z mého pohledu je to velmi neprofesionální a nestandardní krok. Byli jsme domluveni, že po našem návratu ze zápasu European Trophy v Bernu se oba hráči se mnou setkají. K tomu už nedošlo. Neměl jsem tedy ani šanci promluvit si s nimi o jejich případné další roli v týmu.

Máte dojem, že je působení v Liberci přestalo bavit?

Nechci jim sahat do svědomí, ale jsem přesvědčený, že čeští navrátilci z NHL, kteří pomáhají vlastním klubům ve svých městech, berou českou extraligu za svou. Po hráčích, kteří odtud nepocházejí, to asi nemůžeme chtít.

Vzal byste si přesto znovu nějaké posily z NHL?

V této chvíli bych se při úvahách o získání hokejistů z ciziny hodně rozmýšlel. Musíme si pomoci sami.

A chybí vám i brankář Pavelec, který se také vrátil do zámoří?

Jistě je jeho odchod oslabením. Třeba ve Zlíně branku doslova zavřel, ale věřím tomu, že i Marek Pinc je výborným gólmanem a bude po návratu na post jedničky pokračovat ve svých kvalitních výkonech.

Příště hrajete až v pátek. Je výhodou, že můžete několik dní potrénovat?

Mužstvo chce hrát, a to čekání na další zápas není ideální. Jsme na dně tabulky a pohled na ní nám moc nepřidá.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice