Hlavní obsah

Trenér Kladna Vojta rezolutně odmítá Jágrovu kritiku nedostatečné fyzické připravenosti hráčů

Praha

Po úterním zápase na Slavii, ve kterém jeho Kladno utrpělo už čtvrtou porážku v řadě, zamířil kritikou do vlastních řad. Majitele a hvězdu Rytířů Jaromíra Jágra vytočilo, že Středočeši opakovaně nezvládají třetí třetiny. Podle něj za to může nedostatečná fyzická kondice. Trenér Zdeněk Vojta to však rezolutně odmítá. Slova svého nadřízeného jej navíc dost popudila.

Článek

Ztracený náskok 3:2, hra převážně ve vlastním obranném pásmu a pouhé dvě střely na branku. Tak vypadala třetí třetina na Slavii v podání kladenských hokejistů, kteří nakonec "sešívaným" podlehli 3:4 po samostatných nájezdech a už čtyři střetnutí marně čekají na vítězství.

„Bylo mi smutno. Ten problém podle mě vzniknul před dvěma týdny, když byla reprezentační přestávka. Myslím si, že jsme ji nějakým způsobem podcenili," vyprávěl zhruba půl hodiny po skončení duelu Jágr.

Podle kladenské legendy není náhodou, že jeho tým v závěrečných třetinách tahá za kratší konec. „Mužstva nás ve třetích třetinách přehrávají a jsou silnější v osobních soubojích. Přitom spíš my bychom měli mít hru založenou na kondici a síle. Opak je pravdou. A to je to nejsmutnější! Všechno je totiž o fyzičce a individuálním tréninku," doplňoval rozladěně.

Když si slova svého nadřízeného přečetl Zdeněk Vojta, kouč Rytířů, ani se nesnažil skrývat, jak jej popudila. „Plány na přípravu a další věci s Jaromírem konzultujeme a já se proto nesnížím k tomu, co udělal on. Nemíním mu oponovat přes média," prohlásil pro deník Sport devětačtyřicetiletý muž, který kromě trenéřiny působí i jako pedagog na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově v Praze.

„Snad jsme natolik rozumní, že oba máme hokej rádi a chceme mít co nejlepší výsledky. Máme spolupracovat, řešíme spolu sestavu, taktiku i tréninkový proces, ale musí v tom být nějaká konzistence," doplňuje Vojta, který Jágrův názor o zanedbané fyzičce svých svěřenců nesdílí.

„Rozhodně nesouhlasím s tím, že nemáme kondici. Jaromír je majitel klubu, a pokud má pocit, o jakém mluvil po úterním zápase, je v jeho kompetenci i personální obsazení trenérských pozic. Ať si s tím dělá, co uzná za vhodné," říká Vojta poněkud rezignovaně.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice