Hlavní obsah

Duda bez angažmá dlouho nezůstal, bleskově po něm sáhnul Liberec

Liberec

Hokejový forvard Radek Duda, který byl propuštěn z Chomutova, zůstal bez angažmá jen pár hodin. V pátek v poledne se stal čerstvou posilou Bílých Tygrů. Třiatřicetiletý hráč míří pod Ještěd v době, kdy Liberec postrádá několik zraněných útočníků v čele s Kudrnou a Urbanem.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Radek Duda bude dál působit na severu Čech, dres Chomutova vyměnil za liberecký.

Článek

„Protože tým se výsledkově i herně nachází v tíživé situaci, a navíc nás postihla rozsáhlá marodka v řadách útočníků, hledali jsme vhodné doplnění kádru. S Radkem Dudou jsme se na jeho angažmá domluvili velmi rychle," říkal generální manažer Ctibor Jech s tím, že Duda se v Liberci domluvil na působení do 30. dubna 2013, a poprvé má nastoupit už v pátek večer proti Karlovým Varům.

„Věříme, že se Duda v Liberci "nastartuje" a i s jeho pomocí se vrátíme do bojů o postup do play-off. Budeme chtít využít jeho pozitivní potenciál, ať už v otázce bojovnosti nebo produktivity," vyprávěl Jech.

Duda se po delším angažmá v cizině vrátil do české extraligy v roce 2009 v dresu Českých Budějovic, odkud tak trochu vynuceně zamířil do tehdy ještě prvoligového Chomutova. Víc zápasů však odehrál za Plzeň, kde v posledních dvou sezónách hostoval. V minulém extraligovém ročníku právě v plzeňských službách do posledních chvíle bojoval s Petrem Nedvědem o korunu krále extraligové produktivity, nyní se potkají ve společném dresu.

V této sezóně Duda odehrál za Chomutov 18 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal jedenáct asistencí. Byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu, sám ale tvrdil, že mezi Piráty skončil proto, že se cítil nevyužitý.

"Nemyslím si, že jsem hráč do třetí nebo čtvrtý pětky. Nějakou výkonnost určitě mám, a abych chodil do práce a bral si jenom peníze, to mě nenaplňuje. Hokej miluju, je to moje droga a chci chodit na zimák šťastnej," uvedl Duda pro isport.cz.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice