Hlavní obsah

Martin Růžička vede produktivitu o sedm bodů před Jágrem

Praha

Třinecký útočník Martin Růžička ovládá produktivitu hokejové extraligy o sedm bodů před Jaromírem Jágrem z Kladna. Růžička si připsal ve 30 zápasech 50 bodů a s 28 brankami rovněž vede suverénně tabulku střelců. Jágr vstřelil v 21 duelech 18 gólů a na 25 přihrál. Třetí je další hvězdná posila kladenských Rytířů z NHL Tomáš Plekanec, který zaznamenal ve 28 duelech 20 branek a 22 asistencí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký hokejista Martin Růžička

Článek

Mezi kanonýry má Růžička náskok osmi gólů před druhým Plekancem, o třetí pozici se dělí s 18 zásahy Jágr s Milanem Gulašem z Českých Budějovic. O pozici nejlepšího nahrávače se dělí s 26 asistencemi Tomáš Vlasák z Plzně a Lukáš Pech z Karlových Varů, třetí Jágr zaostává o jednu přihrávku.

Mezi obránci vévodí Židlický

Nejproduktivnějším obráncem je Marek Židlický z Kladna, který ve 25 duelech nasbíral 25 bodů za tři góly a 22 asistencí. Posila Rytířů z New Jersey, která už v extralize před týdnem skončila a odletěla do zámoří, má náskok čtyř bodů před Davidem Noskem z Karlových Varů.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech mají s 23 kladnými body Jakub Svoboda z Komety Brno a Martin Straka z Plzně. Naopak nejhorší je se 14 zápornými body slovenský útočník Martin Bartek z Pardubic.

Zlým mužem Valábik

Jeho krajan Boris Valábik z Komety Brno je "zlým mužem" extraligy se 106 trestnými minutami. Druhý Američan Ryan Hollweg z Plzně má na kontě o pět minut méně.

Mezi brankáři se pyšní nejvyšší úspěšností zákroků 93,23 procenta Slovák Matúš Kostúr z Chomutova, druhé místo patří Šimonu Hrubcovi z Třince (93,10). Nejnižší průměr 2,11 inkasované branky na zápas má Fin Tuukka Rask z Plzně, akvizice z Bostonu, který už dres Indiánů neobléká. Následuje Dominik Furch ze Slavie (2,19). S třemi čistými konty vládne soutěži Roman Málek z Vítkovic.

Dosavadních 207 zápasů navštívilo 1,093.193 diváků, což je v průměru 5281 na zápas. Extraliga se tak stále těší rekordnímu zájmu fanoušků. Útočí na překonání ročníku 2009/10, kdy chodilo v průměru 5240 příznivců na utkání.

Reklama