Hlavní obsah

Chybí nám tříbodové výhry, už musíme uspět, uvědomuje si liberecký kouč Pešán

Rozpačitě stále vyznívá učinkování libereckých hokejistů v tomto ročníku Tipsport extraligy. Tým se nemůže dostat na vítěznou vlnu a stále se pohybuje v nejspodnějších patrech tabulky. Trenér Filip Pešán si uvědomuje tíživost situace a snaží se mužstvo vyburcovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pospíšil (v modrém dresu) z Liberce se snaží překonat kladenského brankáře Jana Cháberu.

Článek

Jak vnímáte aktuální předposlední místo Bílých Tygrů v extraligové tabulce?Bohužel před krátkou přestávkou na přelomu prosince a ledna jsme si v Litvínově vybrali slabší utkání. Předtím jsme měli paradoxně sérii šesti zápasů, v nichž jsme bodovali, ale sbíráme body po jednom, proto se stále držíme v dolních patrech.

Jaké ztráty mrzí především?Chybí nám tříbodové výhry. I na ledě velkých favoritů v Plzni, v Třinci i jinde jsme odehráli vyrovnané zápasy s řadou vstřelených gólů. Ovšem nedotáhli jsme je k rozhodnutí ve svůj prospěch.

Co vás nejvíce trápí?Marodka obránců. Mimo hru jsou tři beci Šmíd, Derner a Čutta, kteří trvale patřili do základní sestavy. Musíme si poradit zařazováním mladých obránců z Benátek nad Jizerou, ale nemohu na ně říci půl kritického slova z hlediska jejich nasazení a přístupu. Nastupují i v oslabeních a bojují na hranici možností. Třeba Vitásek, Kajínek a Jánošík odvádějí maximum. Zraněný je i útočník Kudrna a Pospíšil si v Litvínově udělal něco s ramenem. Obávám se jeho delší pauzy kvůli klíční kosti. Uvidíme, jak to dopadne.

S čím jdete do nejbližších kol?Čekají nás nesmírně důležité zápasy. Ve čtvrtek hrajeme doma s Pardubicemi a v neděli v Karlových Varech. Tedy proti soupeřům, kteří jsou kolem nás v tabulce. Vyhrajeme obě dvě utkání. To není jen zbožné přání, ale chci věřit, že to bude realita, která se naplní.

Reklama

Související témata: