Hlavní obsah

Hokejová Sparta zacelí mezeru po Neuvirthovi Slovákem Melicherčíkem

Praha

Vedení hokejistů pražské Sparty se rozhodlo zacelit mezeru po návratu brankáře Michala Neuvirtha do zámoří s vyhlášením konce výluky NHL angažováním slovenského gólmana Marcela Melicherčíka. Toho koncem srpna získal Lev Praha, který se Spartou úzce spolupracuje, na začátku prosince ho však z kádru uvolnil.

Foto: Kamil Petrík, ČTK

Brankář Marcel Melicherčík ještě v dresu Popradu.

Článek

"Je to gólman, který působil v rámci Holdingu v týmu Lva místo zraněného MacIntyra. Nyní trénuje již nějaký čas se Spartou a po odchodu Neuvirtha obsadí poslední volné místo pro cizince v našem týmu," uvedl na klubovém webu kouč Josef Jandač.

Ve velké konkurenci v týmu Kontinentální ligy Melicherčík prostor v zápasech nedostal, ani ve Spartě však nebude mít snadnou pozici. "Michal (Neuvirth) byl jasnou jedničkou. Marek Schwarz příliš šancí nedostával, a když už se tak stalo, byly jeho výkony střídavě úspěšné. Teď má šanci se ukázat," naznačil Jandač, kdo by měl pozici prvního gólmana převzít.

"V záloze jsou ještě další gólmani, s kterými máme dohodnutou případnou spolupráci, jako Vojta Sedláček z Berouna, Petr Přikryl z Litoměřic, Filip Novotný či nově právě Marcel Melicherčík," připomněl Jandač.

Po odchodu ze Lva působil šestadvacetiletý rodák z Popradu Melicherčík v prvoligových Litoměřicích a nevedl si špatně. V sedmi zápasech, do nichž zasáhl, inkasoval v průměru 2,1 branky na utkání a úspěšnost zákroků měl 93,56 procenta. Jednou vychytal čisté konto.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice