Hlavní obsah

Kolikátý to byl hattrick? Už vím, první, smál se slávistický střelec Krenželok

Plzeň

Hokejisté pražské Slavie potvrdili na ledě vedoucí Plzně svoji současnou herní pohodu a po výhře 4:2 se vrátili před Kladno na čtvrté místo extraligové tabulky. Výraznou měrou se na osmé výhře z posledních deseti utkání červenobílých podílel Lukáš Krenželok, jenž se proti Adamu Svobodovi prosadil třikrát.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost z vítězného gólu slávisty Lukáše Krenželoka.

Článek

"Vůbec to neřeším. Ani při tom třetím gólu jsem na hattrick nemyslel. Chtěl jsem jenom vystřelit na branku a byl jsem rád, že to tam spadlo," prohlásil skromně devětadvacetiletý útočník. "Hraje se potom samozřejmě dobře, člověka ten hokej víc baví," prohlásil po utkání dobře naladěný ostravský rodák, jenž nemusel dlouho počítat počet třígólových utkání v nejvyšší soutěži.

"Musím dlouho vzpomínat. Už to mám. Byl doteď první," usmíval se Krenželok, jenž těží ze spolupráce se zkušeným Janem Alinče. Čtyřicetiletý centr se podílel asistencemi na všech trefách svého levého křídla.

"Hrajeme spolu skoro celou sezónu a už o sobě na ledě víme. Dostáváme se do pohody. Dnešní zápas nám výborně sedl. V předešlých utkáních nám to moc nešlo, ale už minule jsme dali nějaké góly, takže naše spolupráce se stále zlepšuje," prohlásil Krenželok.

Recept na úspěch? Dobrá obrana

Vítěznou trefu utkání zaznamenal v přesilové hře ve třetí třetině, když skóroval po nacvičeném signálu s Alinčem. "Teď máme novou přesilovku a ta nám vyšla. Sehráli jsme to s 'Alim' dobře. Byly tam ale i nějaké další nevyužité situace, tak doufám, že se v tom zakončování zvedáme," přeje si majitel dvou extraligových stříbrných medailí ještě z předchozího působiště ve Vítkovicích.

Slavia na Plzeň vyrukovala se svojí skvěle zvládnutou obrannou hrou s nebezpečnými brejky a zdolala Západočechy potřetí v sezóně. "Oni sice hrají výborně, ale my proti nim hráváme dobře. Hodně bráníme a oni nemají tak volný průchod do útočné třetiny. Navíc při zisku puku ho rychle házíme zpátky k nim. Stojí je to pak hodně sil, aby se dostali znovu do útočného pásma. A při šanci na útok hrajeme hodně aktivně a oni se musejí rychle vracet," vysvětlil Krenželok tajemství úspěchu Pražanů.

"Vlastně hrajeme celou sezónu ten samý systém. Akorát když tu byli kluci z NHL, tak jsme měli lepší přesilovky. Teď do toho ale budeme více chodit a do soupeřů řezat. Něco podobného, co jsme tu odehráli dnes," ocenil výkon Slavie v dnešním utkání autor jedenácti branek v sezóně.

Slavia má nyní oproti předpokladům slibnou šanci na přímou účast ve čtvrtfinále play off. "Nechci předbíhat. Uvidíme, jak nakonec po základní části skončíme. Musíme hrát každý zápas naplno. Oproti minulé nepovedené sezóně by nebylo ani umístění do desátého místa špatné," neklade si Krenželok po minulém ročníku, který Slavia končila ve skupině o udržení, přehnané cíle.

Reklama

Související témata: